Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en 10 år eldre kjæreste, men har ikke fortalt mamma om han. I sommer skal jeg flytte hjem igjen og vil jo være sammen med han. Hvordan skal jeg fortelle mamma om kjæresten?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kjæreste, han er mange år eldre enn meg (10 år). Jeg bor på hybel nå, men til sommeren så skal jeg jo bo hjemme hos mamma. Og til høsten flytter jeg fra han for å gå på skole. Men jeg har jo selvfølgelig lyst til å møte han i sommer også, og i feriene når jeg reiser til mamma igjen neste skoleår. Men jeg er så redd for hvordan mamma kommer til å reagere. Jeg har løyet til henne, sagt at jeg ikke prater med han enda vi faktisk er i lag. I tillegg så mener hun at jeg ikke burde ha kjæreste når jeg går på skole fordi det distraherer meg fra skolearbeidey, noe som ikke er sant i dethele tatt. Så hvordan skal jeg tørre å fortelle mamma at jeg vil møte han, at vi har et forhold? Jeg er så redd for at hun kommer til å bli sint fordi jeg har lyvd til henne.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har en eldre kjæreste som du ikke har fortalt mamma om og ønsker hjelp til hvordan du kan si det. Jeg forstår at det ikke er så lett for deg å fortelle henne dette, men åpenhet, ærlighet og tillit vil lønne seg i det lange løp. Derfor synes jeg at det er flott at du nå ønsker å fortelle henne det.

Når du skal si det kan det være lurt å velge et tidspunkt hvor moren din er i et godt humør. Du trenger ikke gjøre et stort nummer ut av det, bare si det rett ut og så naturlig som mulig. Fortell henne at det har vært vanskelig å for deg å fortelle henne det. Fortell henne også hvorfor dere er kjærester og fint dere har det sammen. Da tenker jeg at moren din vil forstå at du har det bra, som sikkert er det hun ønsker.
Det er bedre å si det nå, enn å vente lenger. Det vil nok ikke bli noe lettere for deg å vente. Jeg tror at moren din vil sette pris på at du er ærlig og forteller henne om dette. Det er noe stort i livet ditt, som betyr mye, og det regner jeg med at moren din ønsker å kjenne til.

Selv om kjæresten din er 10 år eldre enn deg, behøver ikke det bety at dere ikke passer sammen eller har det fint sammen. Du er myndig og bestemmer over deg selv.
Du kan lese om aldersforskjeller i kjærlighetsforhold i artikkelen under svaret.

Jeg ønsker deg lykke til! Husk at ærlighet varer lengst og kan styrke forholdet dere i mellom.


Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell