Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre med savnet?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei ! Det er en person som jeg har savnet veldig lenge nå, jeg møtte h*n for 13år siden. Men sist jeg traff h*n var for 4år siden. Da vi fikk kontakt i fjor trodde jeg at ting ville bli lettere, men det bare vanskeligere å glemme at h*n flyttet for 8år siden. Dette var ikke noe jeg tenkte på så mye før. Etter vi fikk kontakt i fjor har jeg tenkt oftere på det, og det utviklet seg til savn. Det har senere blitt vanskeligere, og jeg har begynt å gå til psykolog. Men jeg klarer ikke å komme over det helt, jeg har grått mye. På skolen blir jeg ufokusert, og klarer ikke jobbe lenger. Personen er 7år eldre enn meg, så vil si vedkommende er 23år. Det noen som tror jeg er forelsket, men jeg savner personen mye.... det er bare det. Men i den senere tid har jeg selv trodd det var forelskelse. Kanskje det har begynt å utvikle seg følselser oppi alt dette også, men jeg er usikker selv. Jeg bor i Norge, og den jeg savner flyttet til London for 3år siden. Hva bør jeg gjøre ???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Savn er helt naturlig. Det er ofte vondt, men det viser jo bare at man bryr seg om personen og ønsker å ha han i livet. Jeg tror det viktigste i dette tilfellet er at du jobber med deg selv psykisk. Det er flott at du går til psykolog og får snakket ut om dette. Savnet skal jo ikke være så altoppslukende at det tar opp all tiden og konsentrasjonen din.

Forsøk å snu det til noe positivt. Det at du savner han/henne viser bare at personen er viktig for deg. I tillegg vil du sette mye større pris på den tiden dere faktisk har sammen:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell