Hopp til hovedinnholdet

Når er det vanlig å forlove seg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg veg ikke helt om det jeg lurer på passer inn i tamet ekteskap. Tar sjans. Det jeg lurer på er, når er det vanlig å forlove seg? Hvor lenge burde man vente med forlovelse? Jeg har hvert sammen med kjæresten min litt over 7 måneder. Er det for tidlig å forlove seg? Jeg vil gjerne forlove meg med han, men jeg er litt usikker på om han vil, siden vi har hatt en liten knute på tråden eller hva jeg skal kalle det, for noen uker siden. Han spurte meg om jeg ville nå i høst. Hilsen jente på 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når man forlover seg avhenger veldig av hvert par. Noen føler de er klare for å forlove seg når de 18, mens andre synes det er naturlig å vente til senere. Ofte så vil man kunne kjenne litt på når man føler at det er tid for forlove seg. Dermed handler det ikke alltid om hvor lenge man har vært sammen, men heller om man føler forholdet er på det stadiet hvor det er naturlig å forlove seg.

7 måneder er jo en god stund, men det kan alltids være fint å ta det litt med ro og se hvordan forholdet utvikler seg:) Dere er jo enda unge, så dere har god tid til å finne ut av hva dere vil med livene deres:) Det er jo flott at du ønsker å være med han resten av livet, så uansett om dere forlover dere eller ikke vil jo forholdet være like viktig.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forlovelse i Norge

Jente med et hjerte (colourbox.com)

En forlovelse kan sees på som en kulturell tradisjon og praktiseres forskjellig i ulike kulturer. I Norge har forlovelse, eller trolovelse, tradisjonelt blitt inngått av et par for å kunngjøre for slekt og venner at man har til hensikt å gifte seg i nær fremtid, normalt innenfor et års tid.

I dag har forlovelse i Norge ingen økonomiske eller juridiske forpliktelser.

Les mer

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap