Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg knuse bestevennen min eller holde det inni meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

han var deprimert, så eg gidde han ein klem utenfor nattcafe. eg viste at det var noe galt, og han e jo BESTE kompisen min. eg tenkte først på at det var det typiske (tanker om faren som døde for eit år sidan). det var ikkje det denne gangen. Det var rett før eg fortalte han om at eg er ein gut, eg er født feil og eg liker jenter. men det sekundet eg skulle si da, sa han noe først: "eg har følelser for deg... du e den i livet mit som får meg te å bli glad, og eg tenke på deg kvar dag" dette er første gang en gutt har fortalt meg noe sånt, men alt virket feil alt var feil. han likte meg, og han veit ikkje at eg er transeksuell. eg e livredd for å si det til han nå, alt eg gjør e å tenke på det han sa og grine. 1. eg kan halde tankene for meg selv, og ha enda mer helvete med følelser (etter 8 år med mobbing). 2. eg kan si det til han, og knuse følelsenen hans og gjøre han mer deprimert. (noe som innehalder at eg og blir veldig deprimert, eg har knust bestevennen min.) hjelp!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at det beste er å fortelle han det. Du har kommet en lang vei med degselv og du hadde lyst til å fortelle han  noe som er meget viktig for din indentitet og deg som menneske. Det at han har følelser for deg gjør det forståelig nok til en vanskelig situasjon, men det er bedre at dere er ærlige mot hverandre i vennskapet. Det kan være at det er best for dere (han) å ta en pause fra hverandre en stund slik at han får roet seg ned, men vennskapet kan nok bestå dette også om det er det dere begge ønsker. Du skal ikke gå rundt og ha det ille, så ta vare på deg selv også. Ønsker deg masse lykke til og vi har artikler under som  kan hjelpe deg! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse