Hopp til hovedinnholdet

Jeg har møtt en gutt på nettet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Har begynt å snakke med en gutt på snapchat & skype.Han bor mange timer borte.Vi har ikke snakket så lenge, snart 1 måned,men jeg blir glad av å snakke med ham.Han overøser meg med komplimenter,er utrolig snill,& jeg føler at jeg kan være meg selv med ham. Jeg er redd for at han snakker negativt om meg til vennene sine, siden jeg ikke har gjort noe drøyt noen gang, egentlig ikke hatt en skikkelig kjæreste (barneskolen telles ikke) etc. Det virker ikke sånn, men tanken for at det kan være tilfellet er skremmende... Men la oss si at han faktisk er så snill i virkeligheten også; jeg har lyst å besøke ham en gang, eller iallfall nevne ham for foreldrene mine, men er redd for at de skal dømme meg. Far er veldig imot gutter, og mor synes nok at det er teit at vi har møttes på nettet. Er ikke helt sikker på hvordan jeg kan snakke med foreldrene mine om han... De er også veldig strenge og hadde aldri latt meg reise ca. 8 timer alene. (om det var til bestemor hadde de liksom sagt nei)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss.

Du forteller at du har møtt en gutt på nettet og at du er redd for at han ikke skal være den han sier at han er, eller er så snill som han virker å være. Ja, det finns alltid er risk for det når man møtes på nettet. Jeg tenker at her er det viktig at du tenker på din egen sikkerhet først. Hvis du får sett han på camera, snakket med han og at du er sikker på at det er han da er en del løst. Pass på at du ikke gjør noen ting du angrer på, gir personlige detaljer som man ellers hadde ikke gitt  til noen (særlig de man ikke kjenner så godt) og ikke vis deg naken eller send nakenbilder.  Og ikke vær redd for det om han kommer til å like deg om du er drøy eller ikke. Ofte så liker man folk for den de er, og det er bedre at du er en god jente og har gode verdier enn å gjøre mange drøye ting.

Når det gjelder foreldrene dine så skjønner jeg godt at du vil involvere dem i dette og det tror jeg er en fin mulighet. Da kan de også bli betrygget og at du vet at de vet hvordan du har det og hvem du har nær kontakt med. Jeg kan forstå at de er strenge og at du gruer deg til å snakke med dem om dette, men det er ofte bedre å snakke med dem enn å gå rundt og bære på det selv. Vi har noen artikler som kan hjelpe deg med å snakke med foreldre så de kan forstå deg bedre også! De ligger ved under!

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Zelda om nettvett

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Irriterer du deg over hva andre skriver på nett? Tenk over hva du selv deler og skriver på nett, og hvordan det kan påvirke de som leser det. Du finner mange gode tips på emnet "Nettvett".

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse