Hopp til hovedinnholdet

Skal andre gutter i fortiden ødelegge resten av livet mitt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg stiller dette med tårer fossende ned fra kinnene mine, og jeg er virkelig opprørt. Greia er at jeg er forelsket i en gutt på min alder, det viste seg at han var forelsket, men det kom fram at han plutselig ikke var. Plutselig svarte han meg ikke mer, og alle feilene jeg gjorde ble merket hardt. Jeg er veldig flink til å missforså, og jeg sliter veldig med å stole på folk. Dette hata han, og han mente dette ødela. Grunnen til at jeg sliter med å stole på folk er fordi jeg har blitt brukt for sex 2 ganger allerede. Ex har vært utro, og jeg har bare fått kjeft av exser. Han sa han var usikker på følelsene sine, men som sagt ble det kommet fram at han ikke ville holde på med meg. Han tror det blir for mye drama med fortiden min. Skal andre gutter i fortiden ødelegge resten av livet mitt? Hva skal jeg egt gjøre? Jeg velger å bare være venn med han siden det er det han vil, må bare respektere det. Hvordan skal jeg kunne klare meg med kjærligheten?...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å føle seg avvist, er ingen god følelse.  Det å forelske seg, er jo å ta sjansen på å kunne bli avvist.  -Men jeg er glad for å lese at du har våget å forelske deg igjen.  -Det er bra og modig å gjøre det.  Du vil lykkes, om ikke hver gang!  

Når du føler at tidligere opplevelser har gjort deg utrygg og at dette er litt ødeleggende for deg i et nytt kjæresteforhold, er det lurt å "rydde" litt i det du har opplevd tidligere.  -Du har erfaringene med deg, men det er opp til deg om du vil at de skal får lov å forstyrre videre.  Når du er bevisst på at det skjer, kan du gjøre noe med det.  

Det å prate med noen om det som har skjedd før og om det å være i en ny relasjon (forventninger, hvordan få det til å gå o.s.v.), er lurt.  Kanskje kan du prate med noen venner, med noen voksne hjemme eller andre.  

Helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom kan du også prate med og får råd og veiledning.  

-Og kanskje kan du også prate med ham gutten du nå "bare" er venner med og høre hva han setter pris på i et forhold og ikke.  -Kanskje er det ikke DEG det handler om, men det at han ikke er klar for et kjæresteforhold som er veldig nært.  -Mange gutter på din alder er ikke det.  

Gi deg litt tid og vær litt grei med deg selv, så finner du ut av dette.  Det er jo flott å ha gode venner også, så vil et kjæresteforhold komme igjen etterhvert.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse