Hopp til hovedinnholdet

Jeg og en gutt var bestevenner

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! I 6-7 klasse var jeg og en gutt bestevenner, men når vi startet på uskolen begynte vi i forskjellige klasser og mistet kontakt. Når jeg tenker på han nå (går i 10.) føler jeg meg veldig glad, liksom litt forelska i han. Men jeg har jo så å si ikke snakket med han på 3 år. jeg kan heller ikke huske at jeg var forelsket i han da vi var venner. Jeg har litt lyst og ta kontakt for å se hvordan han er nå, om det kunne blitt noe etc. Men vi er ikke i samme vennekrets og det er bare en uke igjen av skolen. Hva skal jeg gjøre og hvordan kan jeg evt. Komme over han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss.

Du forteller at du og en gutt var bestevenner før men at dere ikke har hatt kontakt på en stund, og at når du tenker på han så føler du deg litt småforelsket. Jeg forstår at det bare er en uke igjen av sommerferien, og at dere ikke er i samme vennekrets, men jeg synes du skal ta kontakt med han.

Fortell det du skriver her til  oss, og at du savner han og vil ha kontakt med han igjen. Det hadde uansett vært koselig å få vite og at man kan bruke litt tid sammen. Nå er det sommerferie snart så dere kan møtes og gjøre noen ting for så kan du se om du vil bare være venn eller noe mer. Dette er såklart helt opp til deg, og hvis du føler at det ikke passer så gjør du heller alternativ to, som å komme over han.

Du spør meg om hvordan du kommer over han, og da funker det å distrahere seg med andre ting ofte veldig bra. Vær med venner, ha en aktiv livsstil, ta en sommerjobb eller noe annet som gjør at du får tankene over på annet.

DU kan gjerne skrive et brev til han som du ikke sender, men hvor du lar alle tankene og følelsene bli i det brevet og tenker at du lar det være når du ikke leser det. Når det blir for mye så kan du lese det eller skrive noe mer, men husk at du da bare tar tiden på han ut i brevet og lar tankene om han være resten av tiden.

Vi har noen artikler som kan hjelpe deg, les disse de ligger under, ønsker deg masse lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse