Hopp til hovedinnholdet

Har møtt en gutt gjennom tinder og lurer på hvordan jeg kan fortelle dette til foreldrene mine?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! For over en mnd siden ble jeg kjent med en gutt gjennom Tider. Begge to har sagt i etterkant at vi har alltid ønsket oss å finne kjærester på gamle måten, men sånn ble det. Han bor tilfeldigvis hvor jeg har oppvokst, men flyttet for åtte år siden. Vi har kommunisert med hverandre på snap, mld'er og skype. I sommer skal jeg reise ned med familien til hytta som vi har. Jeg ønsker selvfølgelig å få møte denne gutten når jeg er så nærme han, vil har planlagt hva vi kan finne på osv. For få dette understreket, vi er ikke sammen enda. Men jeg har et problem, nemlig å si til foreldrene mine at jeg er blitt kjent med en gutt og hvordan jeg ble det. Jeg har aldri i vært i situasjonen hvor jeg må fortelle foreldrene mine at jeg har møtt noen. Så jeg anner ikke hvordan de vil reagere og respondere, og spes siden jeg ble kjent m han via tinder. Har dere noen tips jeg kan bruke for å fortelle dem det? Jeg ønsker å være helt ærlig om hvordan vi møttes. Hilsen jente, 17 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig å høre at du har møtt en gutt du liker! Det er også fint å høre at du ønsker å fortelle dette til foreldrene dine uten å legge skjul på hvordan dere traff hverandre.

Jeg forstår at dette kanskje kan være litt vanskelig ettersom de kanskje ikke er  vant med dette at man i dag ofte treffes på nettet. Det viktigste er kanskje å begynne med å fortelle de at dette i dag ikke er så unormalt som det høres ut. Fortell de at både du og denne gutten er enige om at det beste hadde vært om dere hadde møtt hverandre på en annen måte, men at det ikke var slik det ble. Det at du forteller foreldrene dine dette nå som du vil møte han er en positiv ting, det gjør at de kanskje kan være med deg når du treffer han første gang, noe som er en trygghet både for foreldrene dine og deg selv. Kanskje kan du invitere han til hytten der du skal bo mens foreldrene dine er der slik at de også får hilse på han. Jeg tror nok at foreldrene dine er mer opptatt av å få hilse på han og se at han er en hyggelig gutt enn hvordan dere møttes. Forhåpentligvis vil de syntes det er positivt at du har truffet noen og heller sette pris på at du er ærlig og forteller de om dette. 

Jeg håper dette var til hjelp. Jeg legger ved noen artikler som kan være fine å lese!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse