Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt, men er usikker på hvordan jeg skal ta kontakt. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

HeI! Jeg er en 16 år gammel jente, og går første året på videregående. Jeg har "likt" en gutt siden jeg så han for ett år siden. Det er først nå jeg har blitt skikkelig forelsket, da jeg har begynt på samme vgs som han. Han går andre året. Jeg ser han i kantina omtrent hver dag, og klarer ikke fokusere på noe annet. Vennene mine vet at jeg er det, hun ene har lagt han til på facebook, og hun andre kjenner han fra før av. Men jeg har aldri snakket med han, og tror ikke han vet hvem jeg er. Hva skal jeg gjøre for å komme i kontakt med han? Trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Noen ganger kan det virke skummelt å ta kontakt med noen man har et godt øye til. På en annen måte tror jeg man kan tjene på å gå litt ut av komfortsonen sin. Det kan hende gutten har lagt merke til deg, eller det kan hende at han ikke har lagt merke til deg. Man vet aldri, for i et menneskes hode kan det surre mange tanker. Det er et ordtak som sier at "hvis du ikke prøver, vil du heller aldri få vite", og tenk om gutten tenker like mye på deg som du tenker på han? Du må satse for å vinne, så hvis du tror dette kan bli noe; følg magefølelsen og kontakt han. Jeg vet det kan være veldig vanskelig å skulle starte en samtale med en du aldri har møtt, men vi lever i 2016 og har stor tilgang på sosiale medier. Du kan kontakte han der og se om samtalen deres "flyter fint". Du kan jo gjerne begynne med en forklaring av din situasjon, der du legger til komplimenter (positive ting) om denne gutten. På den måten vil han kanskje bli glad og få lyst til å snakke videre. Det verste som kan skje er at det ikke funker. Jeg tror du vil vinne mer på å kontakte han, det er flere positive ting: Du kan få et nytt forhold (enten som venn eller kjæreste), du kan sitte igjen med erfaringer og du gir deg selv en liten utfordring! Det er ofte de små tingene som fører til de store. 

Flørt med han, og ikke vær redd for å ta initiativ. 

Se på artiklene jeg legger ved. 

Lykke til!


 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få han/henne interessert?

Jente ligger i gresset (colourbox.com)

Er du forelsket, men føler deg usynlig i hans/hennes nærvær? Eller sliter du bare med å komme ut av vennesonen? Av og til gjelder det bare å være litt tøff og tørre å være seg selv. Ung.no gir deg tips til hvordan du kan vekke interessen!

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse