Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med jenta jeg liker? Tror du hun liker meg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14år gammel gutt. Jeg har likt denne jenten siden 7. trinn. Problemet mitt er at vi ikke tørr å snakke med hverandre. Begge blir tause når den andre er i nærheten. Vi sier alltid "Hei" og smiler til hverandre nær vi ser hverandre. Men ingen av oss sier et ord. Hver gang jeg ser henne vil jeg bare klemme henne og snakke med henne. Men ingen av oss tørr å starte en samtale. Tror dere hun liker meg tilbake? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig å høre at du er forelsket:) 

Det er mange som blir nervøse og kleine når de skal snakke med den personen man liker, så du er ikke alene om dette.

Jenter liker gutter som er seg selv, ikke skal "tøffe" seg og som kan snakke for seg. Hvis en gutt klarer å sjarmere en jente ved og f.eks få dem til å le og føle seg komfortable i deres nærvær er mye allerede gjort. Det spiller egentlig ikke så stor rolle hva som blir sagt, bare at samtalen faller inn naturlig og begge parter føler seg vell. Hvis du i tillegg treffer et samtaleeme du vet hun brenner for, er jo selvfølgelig dette et pluss. Hvis du syns det er flaut at bare du snakker med henne, kan du snakke med henne når det er mange andre rundt dere. Hvis det blir kleint mellom dere da, kan dere støtte dere på de andre som er rundt dere. Uansett om man er bestevenner eller ikke, er det utrolig vanlig å starte en samtale med å spørre spørsmål som "hva skjer?", eller "hvordan går det?". Slike spørsmål kan du jo starte med, så kan du se hvord samtalen bringer herfra.

Hvis du i tillegg klarer å flørte med henne under samtalen og også generelt, så vil nok samtalen gå i den retningen du ønsker.

Jeg har lagt til et par relevante artikler, i den ene kan du se på tegn som indikerer om hun liker deg eller ikke, sjekk de ut;)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse