Hopp til hovedinnholdet

Fortelle foreldre at du har møtt noen på nettet. 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynner å like en jente som jeg ble addet av på Snapchatt, og vi snakker mye om følelser og at hvis vi blir sammen skal vi gjøre det og det. Men vi har kun møttes en gang og det var i 4min kanskje. Det er alt! Jeg vil gjerne bli bedre kjent med henne og hun spørr om jeg har lyst til å bli med å se på fotballkamp eller se på når hun spiller! Og da må jeg si det til mine foreldre, jeg kan jo ikke lyve til den heller! Så det jeg lurte på var: hvordan skal jeg si til foreldrene mine at jeg skal møte en som jeg har møtt på nettet når du er litt av den sjenerte typen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at dette kan være lit vanskelig. Jeg tror kanskje ikke jeg hadde brukt ordet "nettet". Det har et lit tilskitnet preg av seg. Si heller at du skal møte en jente du møtte på snapchat. Det blir mer uskyldig i og med at snapchat er et mye mer lukket og sikkert chatte program en det nettet er. Vet ikke de vet hva snapchat er, men greia med det er jo at man ser hele tiden hvem man snakker med og at du må godkjenne for å bli venn. Håper og tror dette var til hjelp, les vedlegget for mer hjelp og lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse