Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å miste kjæresten min, og føler meg alene.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har vært sammen med kjæresten min i snart 4 måneder no å vi ble kjent over nettet å har egentlig ikke vært så mye sammen med tanke på at vi hadde et langdistanse forhold. Men jeg elsket han og han var glad i meg. Deg gikk bra på begynnelsen men jeg har klart å smitte han med kyssesyken som gjorde at han var sengeliggende i militæret å orket ikke telefon. Har no ikke snakket med han på sånn ca 1 mnd pga han sier han ikke vil snakke. Så eg sendte han en melding idag hvordan det går med han å nå har han blitt sendt hjem å er mye bedre. Men eg føler han begynner å glemme meg og ikke bry seg. Jeg er i en periode der eg. Deprimert pga ensomhet av å flytte ut aleine å prøver å snakke med han pga eg har ikke andre å snakke med d om. Men Nå når eg ikke har han engang så føler eg meg helt aleine æ livredd for å miste han. Men føler eg bare ender opp i tårer av denne situasjonen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Snakk med kjæresten din

Takk for spørsmålet ditt. Å ha et avstandsforhold er i seg selv utfordrende, og når det i tillegg blir sykdom involvert kan det gjøre ting enda vanskeligere. Slik du beskriver det virker det jo ikke som forholdet deres er så veldig godt akkurat nå. Men det er vanskelig å si noe om hva kjæresten din tenker og mener, og det er derfor viktig at dere tar en skikkelig prat (ansikt til ansikt) og finner ut av ting. Vær ærlig om følelsene dine og opplevelsen av forholdet, og be han gjøre det samme. Det kan også være fint at du forteller han hvor viktig han og kontakten du har med han faktisk er for deg.

Utvid ditt sosiale nettverk

Når det er sagt, så er det lurt av deg i ikke basere ditt sosiale liv på bare én person. Du må jo ha noe å gjøre utenom også, hvis ikke er det fort gjort å bare sitte å analysere meldinger og tenke vonde tanker. Det å flytte for seg selv kan være tøft, det skjønner jeg veldig godt! Men det er faktisk også ditt ansvar å gjøre noe for at du trives bedre. En god idé kan være å involvere deg litt mer med de du går på skole med eller jobber med. Ta initiativ til å finne på ting, og vis at du har lyst til å bli bedre kjent. Meld deg gjerne også på en aktivitet, en organisasjon, et kurs eller lignende. Det er en flott måte å utvide nettverket ditt.

Det å få et sosialt nettverk og trives der du bor vil jo være viktig uansett hvordan det går med forholdet ditt. Men jeg tror faktisk det kan være bra for forholdet at du har flere ting å tenke på og noen å være med, samtidig som det vil være til hjelp dersom det skulle ende med brudd.

Søk evt. hjelp

Det å flytte til et nytt sted kan som sagt være tungt, og du beskriver en del triste tanker og vonde følelser. Derfor tenker jeg at det kan være fint for deg å ta en prat med noen og få litt tips til hvordan du kan få det bedre. Helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom kan være et slikt sted. Les mer om helsesøster i artikkelen under.

Jeg legger også ved et par andre artikler som kan være nyttig for deg å lese. Håper dette svaret var til hjelp.

 

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold