Hopp til hovedinnholdet

Er det for stor aldersforskjell mellom oss?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som er veldig i startfasen med en på 27 år. Jeg har alltid fått høre at jeg er veldig voksen for alderen, mens han er ikke voksen for alderen, så vi møter hverandre litt egentlig. Det som gjør dette utrolig vanskelig er mamma og hennes holdning. Hun mener han er for gammel og har egentlig en dårlig holdning uten å ha møtt han. Jeg må ærlig innrømme at dette har gjort meg redd. Jeg er utrolig redd for reaksjonene fra min vennegjeng, hans vennegjeng og familiene våre. Vennegjengene våre kjenner hverandre, og er sammen av og til. Hva burde jeg gjøre? Er dette for stor forskjell?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så hyggelig at du har møtt en du liker! Jeg skjønner at det er frustrerende at moren din er så negativ uten å ha møtt denne gutten, og at du er bekymret for hvordan vennende dine vil takle dette. 

Noen ganger kan de være fint å tenke over at foreldre ofte gjør det de gjør fordi de vil beskyttte barna sine, så det er nok ikke vondt ment fra din mor. Og slik jeg forstår spørsmålet ditt, så er du også litt skeptisk til aldersforskjellen. 8 år er jo veldig mye, og det er en del utfordringer knyttet til det. Kanskje aller mest at man er på et litt forskjellig stadie i livet, og ofte er det forskjellig hva man ønsker av et forhold. Du har begynnelsen av tyveårende foran deg, mens han er på god vei mot tredveårene. Hvor "moden" man er og felles interesser vil selvfølgelig ha en innvirkning, og jevne ut noe av forskjellen. 

I utgangspunktet synes jeg nok at denne alderforskjellen er for stor, og at det nok vil være bedre for deg å finne noen som er på din egen alder. Men det finnes også eksempler på at en slik aldersforskjell går bra. Så mitt tips er å kjenne godt etter hvordan dette føles, ta imot råd fra de som kjenner deg godt og bryr seg om deg, og være fornuftig. Det går jo også an å introdusere denne gutten for moren din og vennene dine, og se hvordan det oppleves. Kanskje er rekasjonene bedre enn det du tror, og kanskje ikke. Da får du i hvertfall mer å basere din beslutning på.

Jeg legger ved en artikkel som kan være til nytte for deg.

 

Hilsen ungdomsredkajsonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell