Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i treneren min. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg startet på turn for en måned siden da jeg også startet på idrettslinja på vgs. Nå liker jeg turntreneren min skikkelig og han går på samme linje som meg, men er to år eldre. Vi har pratet litt og sier hei til hverandre i gangene på skolen osv. Men, jeg føler det er så dumt at han er to år eldre enn meg, jeg føler meg som en liten unge i forhold til han ettersom jeg også er ganske barnslig og hyper for alderen. Jeg er skikkelig forelsket og klarer ikke å prate om annet enn han, det begynner og bli slitsomt. Han har samme interesser som meg og jeg føler vi hadde vært perfekte for hverandre. Hva skal jeg gjøre for å ta det neste steget? hva skal jeg gjøre for at han skal skjønne at jeg liker han? Jeg vet jeg må ta tiden til hjelp, men han går ut til høsten igjen som vil si at jeg har bare ett år på meg! Jeg har aldri følt det sånn for en gutt før, jeg tenker på han hele tiden og jeg vil ikke bare glemme han, jeg vil at det skal bli noe mer! Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det å være forelsket er jo en veldig god følelse, og det kan være vanskelig å tenke på noe annet eller snakke om noe annet enn den man er forelsket i. I utgangspunktet er ikke aldersforskjellen mellom dere altfor stor, men det at han er treneren din gjør det vanskelig. Det er en del regler som gjelder for trenere for å bekytte elever/utøvere, og en trener eller annen leder vil få vanskeligheter hvis han/hun går inn i et kjæresteforhold med en han/hun er trener eller leder for.

Så selv om jeg skjønner at du har veldig lyst til at det skal bli noe mellom dere, så må jeg anbefale deg å prøve å glemme disse følelsene. Hvis du forteller treneren din at du liker han stiller du ha faktisk i en vanskelig posisjon. Det er selvfølgelig lov å drømme litt, men du må innse at slik situasjonen er nå er det ikke sannsynlig at det kan bli noe mellom dere. 

Jeg legger ved en artikkel som forklarer dette litt grundigere, og hvor du kan får noen gode tips.

 Vennlig hilsen ungdomsredaksjonin, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell