Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år og forelsket i en på 20. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en 13år gammel jente som har blitt forelsket i en ca 20 år gammel mann. Vi trener sammen så det er ikke så lett å komme seg vekk fra han og jeg har spurt foreldrene mine om jeg kan slutte på treninga men jeg får ikke låv og jeg tørr heller ikke si hvorfor jeg vil slutte, og jeg har vert det VELDIG lenge nå!! og jeg har skrevet masse om han i dagboken min og jeg prøver å finne noen andre men det går ikke!!!! det er bare han!! men jeg har ikke snakket med noen venner om dette for jeg synte bare at det er for flaut!!! så plis hjelp meg!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det hender noen ganger at man forelsker seg i noen som er mye eldre, og det er ingenting unormalt ved det. Men med en så stor aldersforskjell er det jo uaktuelt at det kan bli noe mellom dere, og det skjønner du tydeligvis. Du er jo veldig alene med disse følelsene, og jeg skjønner at det er vanskelig å ikke kunne prate med noen om det. Men jeg tipper at venninnene dine vil forstå deg mye bedre enn det du tror, og det kan være veldig fint å dele tankene sie med noen.

Så mitt tips er å snakke med venninnene dine om det, og fortsette å prøve å ikke la deg påvirke av de følelsene du har for denne gutten. Det er jo ikke ulovlig å få følelser for noen som er eldre, men det kan være frustrerende så lenge det varer. Og selv om det kanskje virker umulig å klare å glemme de følelsene du har nå, så forsvinner som regel slike følelser etter en stund.

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell