Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov av foreldrene mine til å være sammen med kjæresten min.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger virkelig hjelp! jeg har vært sammen med en jente nå i snart tre år, men vi har hatt noen pauser. likevel har vi funnet tilbake til hverandre. jeg har nylig gitt beskjed hjemme om at vi er sammen og det blir ikke godt likt. jenta gjorde det slutt engang som knuste meg veldig, så ble hun sammen med to andre i løpet av et år. vi to har snakket veldig mye om det som skjedde og jeg vet at hun aldri gjør noe som kan såre meg. det eneste hun og jeg vil er et forhold hvor hun kan komme på besøk osv.. likevel og selvom jeg prøver alt sier foreldrene mine nei. vi ser hverandre daglig på skolen men får ikke lov ellers. hun fyller meg med så mye glede og jeg klarer meg ikke uten henne. det eneste foreldrene mine sier er at jeg ikke får lov... hva kan jeg gjøre for å skifte deres mening? jeg har snakket masse, åpnet meg, fått støtte av andre og ingenting hjelper. skjønner virkelig ikke hva jeg skal gjøre lenger nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at det kan føles både trist og urettferdig når foreldrene dine ikke godtar at du har denne kjæresten.

Det er jo ingen som kan greie å styre følelser, så du er forsåvidt fri til å føle som du vil for denne jenta.  Det at foreldrene dine legger så tydelige begrensninger på deg, er jo ganske begrensende og vil jo også påvirke deg videre i dine valg.  -Men, jeg vil minne om at det er DU som skal ta DINE valg for DITT liv.  Foreldre kan råde og oppfordre, men ikke bestemme.

Du får tenke over hvordan du kan løse denne situasjonen, og prat gjerne med noen andre voksne om dette.  Helsesøster kan være en å prate med.  Kanskje kan evt. en ungdomsprest e.l. som du kjenner til også være aktuell å drøfte dette litt med/samtale med om dette.  En av disse kan nok også prate med foreldrene dine sammen med deg.

Det å gjøre et valg som ikke foreldre liker, gir ikke noen god følelse, og det å velge bort en du er glad i, er ille, så du står i en litt vanskelig situasjon nå.  Det er nok mulig å finne en vei ut av dette.  Du får tenke deg godt om, prate litt med noen støttespillere, og finne en løsning som du kan syns er OK.

Jeg har lagt til et par relevante artikler, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse