Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å sikre at det ikke kommer ut? Og hva kan jeg gjøre hvis det kommer ut?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært forelsket i noen måneder nå, eller dvs. jeg har vært usikker. For noen dager siden chatta jeg og jenta, og hun sa at hun liker meg og jeg sa at jeg liker henne. Så i går spurte jeg henne om å bli sammen. Jeg spurte på kvelden, så neste dag når hun ikke hadde svart hadde jeg ombestemt meg og ville ikke være sammen med henne allikevel. Jeg skrev "at deg ikke hadde noe å si" hva hun svarte, og hun sa at hun ikke visste hva hun skulle svare, men 2 gode venner av meg vet det og jeg føler jeg ikke kan stole på dem. Jeg og jenta har blitt enige om at vi bare er venner siden vi er usikre på om vi vil være sammen, men hvis kompisene mine sier det til noen vil jo de garantert ikke få høre hele sannheten! Jeg er redd for det siden jeg fikk jo egentlig ikke et "nei" det var jeg som ombestemte meg. Hva kan jeg gjøre for å sikre at det ikke kommer ut? Og hva kan jeg gjøre hvis det kommer ut? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at situasjonen du er i er frustrerende. Dessverre er det ikke veldig mye du kan gjøre for å være sikker på at de ikke sier det videre, men jeg vil anbefale deg om å fortelle de som vet det at det er viktig at de ikke sier det videre, og at du håper at du kan stole på dem. 

Hvis de faktisk sprer det videre og folk tror at du fikk et "nei" så kan du rett og slett bare forklare hva som skjedde til de som spør. Om de ikke tror deg kan de jo spørre jenta selv. Jeg legger ved en ny artikker som handler om rytker og ryktespredning som du kan lese.  Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse