Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt som er 18 år eldre enn meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Æ å en som jobber på Rema 1000 butikken noen skritt fra meg har begynnt å snakke. På butikken ser han ofte meg bare I øyene uten å si noe eller gjøre noe. Jeg liker han veldig mye men vi har aldri møttes utenfor rema. Vi prates mest når han drikker for venninna mi som kjenner han kjempe godt vet han er veledig sjenert. Han har invitert meg hjem til han for å finne på noe. Og har lyst å komme på besøk til meg. Og vil møtes på kafen atme oss. Men jeg har veldig lyst å dra hjem til han første gangen. Da mange mener dette er den beste 1 daten. Er d sant ? Han er 18 år eldre enn meg. Men vi hadde en seriøs samtale ang dette, og han bryr seg ikke om at vi blir sett av andre på offentlige steder. Liker han veldig godt. Men er veledig usikker på og gå ut m han pga jeg aldri har vært ute m noen, eller vært på besøk hoss en gutt. Hvordan kan jeg mote meg opp til og bare møte han evt dra hjem til han ? Og er d beste å møte han hjemme hoss han eller kafé ? Alder er bare et tall mener begge

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår utifra hva du skriver at du er ganske betatt av denne mannen og jeg skjønner også at du derfor ønsker å se om det kan bli noe mer.
Jeg tenker likevel imidlertid at 18 år er en veldig stor aldersforskjell, spesielt når du er 16 år. Du skriver at dere har snakket om dette og at begge mener at dette bare er et tall. Selvom dere lovlig kunne hatt et forhold er det likevel slik at en slik aldersforskjell faktsik kan ha ganske mye å si. Han er en voksen mann som antagelig er på et helt annet sted i sitt liv enn hva du er i ditt. Selvom jeg ikke kjenner situasjonen godt så tenker jeg også at det er lett å la seg forføre av en mye eldre mann fordi det er spennende, men at det dessverre kan ende opp med å såre deg eller får deg til å sitte igjen med en dårlig følelse. Det er heller i så lett å si hvorfor han viser interesse for deg, med tanke på at han er så mye eldre, derfor er det lurt å ha en sunn skepsis til dette, kanskje mer enn man vanligvis ville hatt. Jeg forstår at dette kanskje ikke er det du lurte på eller ville ha svar på, men jeg syntes uansett at det er veldig viktig å påpeke at en slik aldersfoskjell faktisk kan ha en stor betydning. Jeg tenker at du kanskje vil ha det bedre i et forhold med noen mer på din egen alder.


Om du uansett ønsker å finne ut av hva dette kan være for noe, så tror jeg i alle fall at det er viktig at du tenker nøye gjennom dette. Jeg vil råde deg til å snakke med gode venner eller familie å forklare situasjonen for å få noen gode råd der også? Om du etter dette bestemmer deg for å finne ut av hva dette kan være så er veldig viktig at du bruker god tid for å bli godt kjent med han før det blir noe mer seriøst. Jeg tenker derfor ikke at det å møte han hjemme hos han er den beste ideen, og det er heller ikke sånn at det vil bli en bedre date. Fordi dere er så forskjellige i alder så tenker jeg det er viktig at du føler deg trygg og sikker på hva som skjer underveis i prosessen, så det å møtes på en Café tror jeg vil være en bedre idé. Eller kanskje du kan møte han hjemme hos deg, slik at han får hilse på foreldrene dine om dette gir deg en større trygghet? Om foreldrene dine er litt skeptiske til at du vil innlede et slikt forhold så tenker jeg at det at de får møte han er viktig.

Jeg vet som sagt at du føler deg sikker til tross for aldersforskjellen, men ber deg likevel tenke igjennom dette. Og om du velger å se hva det kan bli så tror jeg det er viktig å la første møte være ute på en café for eksempel og at du bruker tid på å bli kjent med han. Dette fordi at du ikke skal sitte igjen med sårede følelser eller med en følelse av å ha blitt utnyttet.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell