Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på snart 17 år som er sammen med en gutt på 22. Er det en for stor aldersforskjell?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, flott side! Jeg er en jente på 16, men jeg blir 17 om under en måned. Greia er at jeg akkurat har blitt sammen med en gutt på 22 og lurer veldig på om det er altfor stor forskjell på oss. Vi mener begge at alder er bare tall og hvis to personer passer sammen så har det ingenting å si, men det jo ikke alle som mener dette. For det andre så har jeg et lite problem med tanken på mine foreldre. Jeg er kjemperedd for at de vil komme til å reagere veldig negativt og bli bekymret. Er dette galt? Hvordan kan jeg forklare dette til foreldrene mine? Tusen takk for svar...jeg trenger litt hjelp...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Jeg tenker at aldersforskjellen mellom deg og kjæresten din ikke nødvendigvis er så veldig stor. Det som er viktig i et forhold er ofte at man kan føle at man er på litt samme sted i livet. Det er bare fire/fem år i mellom dere og i tillegg er dere på en måte litt i samme aldersgruppe. Det er på en måte sånn at når man blir eldre så har ikke lengre en aldersforskjell på 4/5 år så mye å si lengre, fordi man begge begynner å bli ferdig utviklet og psykisk sett etterhvert er ganske nærme hverandre i alder. Derfor tenker jeg at aldersforskjellen i deres tilfelle kan fungere helt fint dersom dere er glad i hverandre og ønsker å være sammen.

Jeg forstår at du er litt usikker på hva foreldrene dine vil si om denne aldersforskjellen, men jeg tror nok at kanskje også de vil tenke litt slik som jeg har beskrevet ovenfor. Det kan jo selvfølgelig hende at de blir bekymret og at de vil reagere negativt, men jeg tenker da at dersom du snakker ordentlig med de om hva du føler for denne gutten og kanskje introduserer han ordentlig for dem så vil de kunne se at han er en allright gutt og forhåpentligvis akseptere forholdet deres.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell