Hopp til hovedinnholdet

Hvilken karakter må til for å komme inn på idrettslinja? Er jeg normalvektig? Jeg er forelsket. Skal jeg spørre han eller vente til han spør meg? Jeg er bare 12 år.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! 1:Jeg skal begynne på ungdomsskolen til høsten, der får vi jo karakterer. Jeg er en iddrettsgal person og elsker å trene, men jeg lurte bare på om man må ha en spesiell karakter får å komme inn på iddrettslinja på Videregående, har lyst til å gå der. Karakter 4,5 eller 6 kansje? 2: Er jeg normalvektig når jeg veier 47 kg og er 156 cm høg, føler meg tykk. Er jeg det, venninna mi sier at jeg burde legge på meg men jeg føler det motsatte. Har 50 cm rundt låra på det tykkeste! Er det for mye, kan også vere muskler siden jeg trener mye da, 3: Jeg er forelska i en gutt som går i klassen min, tror han liker meg også men han virker veldig sjenert. Skal jeg spørre han eller skal jeg vente til han spør meg? 4: Kan dere lage til slik at det går ann å velge 12 år også når du skal skrive et spørsmål til dere, bare lurte fordi jeg er bare 12 år. Har jeg lov til å sende inn spørsmål da og vere på siden deres? Håper på svar! Hilsen jente 12 år:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 12 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Klart det er lov å stille oss spørsmål, selv om du bare er 12 år. Det viktigste er at du er ærlig i forhold til din alder. Vi trenger å vite alderen, slik at vi kan gi et mest mulig forståelig svar. Foreløpig er det ikke planer om å forandre på punktet der man velger alder. Ung.no er i utgangspunktet ment for ungdommer.

Når du skal søke på videregående skole konkurrerer du med alle karakterene du får på vitnemålet ditt på 10.trinn. Det er ikke slik at f.eks. gymkarakteren teller mest når man søker idrettsfag. Alle karakterer teller likt, samme hva du søker på. Hvor gode karakterer du må ha vil variere både fra skole til skole, og fra år til år.

Du ønsker å vite om du har normal vekt i forhold til din høyde, alder og kjønn. Du skriver at du har endel muskler og er glad i å trene. Mitt inntrykk er at du har en sunn og sprek kropp. Det skal du være stolt av. Du er normalvektig. Har du flere spørsmål vedrørende din kropp og helse kan du også snakke med helsesøster på skolen din.

Å vite endel om kosthold er viktig når man er idrettsutøver. Jeg legger ved noen artikler der du kan lære mer om dette.

Du forteller at du er forelsket i en gutt, som du tror også er forelsket i deg. Du tenker han er sjenert og at han derfor ikke tør ta det første steget til å bli kjæreste. Hver situasjon er ulik, derfor er det vanskelig å gi deg et klart svar på om du bør ta initiativ nå.

Det som alltid er lurt er å være frempå og vise at du liker han. En sjenert gutt vil da kunne bli mer trygg og modig. Kanskje du da vil oppleve gradvis mer og mer respons fra han. Mange kjærestepar har i startfasen fått bedre kontakt med å snakke mer sammen, være mer sammen og funnet på ting alene sammen. Når man føler at man vet at den andre også er forelsket, så blir det ofte lettere å spørre om å være kjæreste.

Mitt råd er derfor å ta kontakt, vis at du liker han, vær der han er, vis interesse for å finne på noe etter skole tid. Kommer dere så langt, så tenker jeg det er fint at en av dere tar initiativ. Om du eller han tar initiativet, det spiller ingen rolle. Ta det første steget! Vær modig.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse