Hopp til hovedinnholdet

Jeg har møtt en gutt som er litt eldre enn meg. Er det en stor aldersfokrskjell?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år, jeg er snart 17. Jeg har møtt en helt fantastisk gutt. Han er så god, snill, skjønn og bare positiv. Det som jeg lurer på om er vanskelig er at han er 22, han blir snart 23. Er det en stor aldersforskjell når jeg ikke har fylt 18 en gang? Hva vil folk tenke om vi hadde blitt sammen? Hva vil foreldrene våre si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Bekalger sent svar!

Det er veldig vanskelig for meg å svare på hva de rundt dere vil mene dersom dere innleder et forholdt. Noen vil kanskje reagere på at aldersforskjellen mellom dere er ganske stor, men andre vil kanskje tenke at det er helt OK.

Jeg tenker uansett at det viktigste er at dere to i sammen vet hva dere tenker om den. En aldersforskjell på 6 år vil for noen sikkert være ganske stor, men det handler også om hvor gammel man er. Når man er 30 år og den andre parten er 36 år så føles den nok ikke like stor som den gjør i deres tilfelle. Grunnen til det er at dere befinner dere i aldere hvor dere er på såpass forskjellige steder i livet. Det er ganske mye som skjer i mellom 17 og 23 år. Det betyr likevel ikke at denne aldersforskjellen gjør det umulig for dere å værte sammen. Så lenge dere føler at dere er komfortable med den forskjellen som er mellom dere i alder og snakker sammen og blir enige om at den ikke utgjør noe problem så er det helt opp til dere.

Jeg tenker at dersom dere begge ønsker å bli sammen og at dere tror det kan fungere til tross for at dere kanskje er på litt forskjellige steder i livet så har ikke alltid alle andre sine meninger så mye å si. Akuratt foreldrene dine kan du kanskje snakke ordentlig med om dette og forklare at dette er noe du føler deg trygg på. Om de i begynnelsen er usikre kan det også være at de blir mye tryggere når de får møte han og se hvordan dere har det sammen også. Som sagt er det vanskelig å forutse hvordan andre vil ta det, men det viktigste er nok først og fremst at dere finner ut av hva dere vil selv.

Nedenfor legger jeg ved en artikkel du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell