Hopp til hovedinnholdet

Er det et problem å være 18 år og forelsket i en på 29?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år som er stormforelsket i en fyr på 29 år. Han vet ikke noe om dette, og sånn vil jeg at det skal fortsette inntil videre. Problemet er at alle venninnene mine synes dette er totalt tabu, at han er for gammel. Er dette et problem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, og takk for at du skriver til ung.no!​

Du er en voksen jente som må vurdere om dette kjennes rett for deg. Det er du som kjenner denne mannen, og du som kjenner hva du føler for han. Hva venninnene dine synes, skal du ikke bry deg om.

Det er ikke bare alder som er indikasjon på om man skal like noen. Du må se på pluss og minussidene med aldersforskjellen deres, og vurdere ut ifra det om du mener at det er et problem å eventuelt ha et forhold til han. 

Forelskelse er det ikke så let å styre. Følelsene lever ofte sitt eget liv. Derfor synes jeg ikke venninnene dine skal kritisere deg. De bør heller støtte deg, og hjelpe deg å vurdere om dette er en mann som kan bli bra for deg eller ikke og det kommer dit at et forhold kan bli aktuelt. 

Det viktigste i et forhold er at man føler et fellesskap. Man kan snakke sammen, ha det morsomt sammen, og dele interesser. Alder er bare et tall, og jo eldre man blir, jo mindre har aldersforskjell noe å si. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell