Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sammen med en som er tre år eldre enn meg. Er det greit?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei eg er ei jente på 13 som har et problem. eg er sammen med ein gutt som er 16 og eg er 13, mora mi synest dette er en dårlig ide. ho er overbeskyttande heile tida å jer ka ho kan for å følle med på det jeg jør hele tiden, er det uvanlig at eg er sammen med en 16 åring.fordi eg synes det er helt ok, å det er bare 3 år imellon oss. synes dere dette er en god ide eller ikke??? eg vet ikke kva eg skal jer fordi eg liker han så godt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no med spørsmål. Det er du som skal velge den kjæresten du vil være sammen med. Alder betyr ofte ikke så mye, men noen ganger kan det ha noen å si. 

Det å være sammen med en som er 16 år når en er 13 år er ikke uvanlig. Men i forhold til aldersgrenser så kan det være en utfordring. Det at en på 16 år har et seksuelt forhold til en under 16 år er straffbart. Dette er viktig å vite.

Forstår at det kan være slitsomt for deg å føle at moren din overbeskytter deg. Jeg tenker at dette er noen du kan snakke med moren din om. Du kan snakke med henne om at du opplever at hun overbeskytter deg og spørre henne om hvorfor hun gjør det. Fortell henne hva det gjør med deg og hva du føler. Prøv å få til en fin samtale.

Ønsker deg lykke til og alt godt.

Legger artikler under svaret som du kan lese.  

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell