Hopp til hovedinnholdet

Liker en jente, har laget et dikt til henne, burde jeg gi det? Hvordan skal jeg snakke med henne?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ville først si at jeg setter stor pris på det arbeidet dere gjør, og håper dere holder den gode jobben oppe:) Jeg er stormforelsket i en jente jeg dessverre ikke kjenner altfor godt, og får ikke mange sjansene til å snakke med henne. Frustrasjonen begynte å samle seg opp, og jeg endte opp med å skrive et dikt om henne. Det føles sikkert litt klisje, men kvaliteten skal være ganske god. Hun er helt nydelig selv også! Tingen er at jeg lurer på om jeg skal gi henne dette diktet. Jeg er redd for hva hun hadde kommet til tenke om det, siden hun er både veldig smart og populær selv, men jeg kan ikke glemme henne for det. Hvordan kan jeg også prøve å snakke med henne, når vi ikke omgås så ofte og ikke er i samme omgangskrets?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Så hyggelig å høre at du er forelsket:)

Du lurer på om du burde gi dette diktet til henne eller ikke. Jeg vil råde deg til å heller vente med å gi dette diktet med en gang. Dette kan du heller gjøre ettersom dere blir bedre kjent. 

Det finnes ingen bestemt oppskrift på hvordan man skal snakke med jenter, så jeg synes ikke du trenger å tenke så mye på dette. Det viktigste du kan gjøre nå, er å forsøke å bli kjent med henne, og da spiller det i bunn og grunn ingen rolle nøyaktig hvordan du snakker med henne. Bare vær åpen, interessert, hyggelig og positiv. Mye er gjort bare man tør gå bort og si hei. Og selv om du synes dette virker ubehagelig, må du rett og slett bare kaste deg ut i det. Tving deg selv til å gjøre det - det er faktisk ingen annen måte å bli kjent med henne på. Jeg er sikker på at du vil oppleve at det ikke er så skummelt som du kanskje tror. Still henne spørsmål som gjør at du lærer henne bedre å kjenne, og snakk ellers om det som faller seg naturlig ut ifra den situasjonen dere befinner dere i. Jeg legger ved et par artikler nedenfor, som forhåpentligvis kan være til hjelp. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse