Hopp til hovedinnholdet

Vennen min sier han liker meg, hvordan kan jeg vite om han snakker sant?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 12 som er sykt forvirra! En gutt som jeg har hvert god venn med lenge, var jeg med på en klubb. Han tulla med mange , inkludert meg. Han er en veldig god venn, men har aldri sett på han mer som venn. MEN, nå har han sakt han liker meg! Men mange sier han liker mange! Og jeg begynner å bli forelska i han! Liksom er så forvirra! Han er 2 år eldre en meg. Altså jeg går i 7. og han i 9. vet ikke hva jeg skal tro på! Han sa han koste deg med meg på klubben og at han har likt meg lenge! Er syykt forvirra og vil ikke bli mer skuffa eller såra!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er i en litt forvirrende situasjon, og at du ikke helt vet hva du skal gjøre. Når vennen din forteller en ting, mens andre sier noe annet, kan det være vanskelig å vite hvem du skal tro på.

Tenk over om vennen din har vært til å stole på tidligere. Hvis han alltid har vært grei og ærlig med deg, så er kanskje sannsynligheten stor for at han er det nå også.

Hvis du er veldig usikker på om han snakker sant, tenker jeg at du kan forsiktig prøve å vise tegn på at du liker han også. Prøv å småflørte litt, og se om han gjengjelder flørtingen. Tips på hvordan du kan gjøre dette, legger jeg ved nedenfor. 

Du kan også lete etter tegn på forelskelse. Slike tegn er for eksempel blikkontakt, å være nervøs og å ta kontakt. Hvis han gjør flere av disse, så kan det hende han liker deg. Flere tegn finner du nedenfor.

Jeg forstår at du ikke ønsker å bli skuffet eller såret, men hvis dere begge har følelser for hverandre, hva er det som stopper dere da? Mitt råd er å ta sjansen. Mange ungdommer angrer på at de aldri gjorde noe med forelskelsen sin. Det er ikke så skummelt som mange tror. Det kan hende man får avslag, men da har man i det minste prøvd. Med tanke på at dere er så gode venner, klarer nok vennskapet deres å jobbe forbi et avslag.

Jeg anbefaler deg å lese artiklene jeg legger ved nedenfor.
Håper dette var til hjelp. Lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell