Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få til forholdet, skal jeg fortelle at jeg har hatt sex med andre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått meg en gutt som er 15 år og bor 8 timer unna, noe som gjør at det er svært vanskelig. Jeg har nå bestemt meg for å prøve ut et forhold, i og med at jeg har vært den typen som ligger rundt med flere om gangen, noe som gjør det vanskelig å forholde seg kun til én. Vi var sammen på nyttårsaften, hvor det skjedde ting med kompisen hans, og jeg viste at jeg brydde meg om han i og med at jeg gråt i en time i strekk - noe jeg aldri har gjort før. Det samme skjedde for noen dager siden, at jeg var utro igjen. Jeg har så lyst til å fortelle han det, men jeg føler at jeg ikke kan, for da er jeg utrolig redd for at jeg mister han. Denne episoden førte til at jeg kutta meg, og hadde det så vondt inni meg. Det blir vanskelig, fordi foreldra hans ikke lar meg møte han, eller han møte meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17!

Takk for spørsmål.

Kjærlighet er ikke alltid like lett. Det kan være vanskelig å få til et forhold om en bor nærme, bor en flere timer fra hverandre, blir det for de aller fleste vanskelig å få til. Spesielt om en ikke har fått etablert forholdet og blitt enige om hvordan det skal være. Når alt er udefinert og skjørt, er det ikke alt som det er like lurt å fortelle hverandre. Du lurer på om du skal fortelle at du har hatt sex med andre. Siden dere ikke har etablert dere som kjærester og ikke definert hvordan forholdet deres eventuelt skal være, er dette ikke noe som vil gjøre dere godt om du forteller om det. 

Du forteller at du er 17 og han er 15. Det betyr at du er over den seksuelle lavalderen og han er under. Du kan komme til å bli anmeldt til politiet om dere har seksuell kontakt og blir oppdaget. I tillegg er det ekstra vanskelig for dere siden foreldrene til han du er forelska i ikke vil at dere skal møtes. 

Når en opplever at livet blir tungt og vanskelig, kan en reagere på ulike måter. I spørsmålet ditt forteller du at du kutter deg og at du har sex eller forhold med flere gutter samtidig. Begge deler er med på å gjøre livet ditt mere vanskelig og komplisert enn det i utgangspunktet er. 

For at du skal oppleve en endring i livet ditt og få det bedre med deg selv og kanskje en kjæreste, er det viktig at du får hjelp av noen til å finne løsninger som kan fungere for deg. Noen har nytte og glede av å snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen, andre kan trenge oppfølging over tid av, for eksempel, en psykolog. Fastlegen din eller lege på helsestasjon for ungdom kan henvise deg. 

Det er også ok å vite at du kan chatte anonymt med noen. YouChat er unge skeive som chatter med skeive. Sex og samfunn har helsepersonell som du kan snakke med om livet ditt.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell