Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt som er 8 år eldre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg møtte en gutt på nett som er 8 år eldre han er kjempe snill å snakker altid med meg han gjør at jeg blir glad vi snakker om alt fra mens sex gutter justin Bieber og alt men jeg lurer på om hva du synes om det er rett eller galt jeg liker ham kjempe mye jeg tror jeg elske han

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for spørsmålet!


Man kan ikke kontrollere følelsene sine, så det er nok hverken rett eller galt å ha følelser for en som er 8 år eldre. Likevel er det viktig å huske på at alder kan ha mye å si - spesielt når du er såpass ung. Det vil f.eks være ulovlig for han å ha sex med en som er 13 - på grunn av den seksuelle lavalder. Jeg vil derfor råde deg til å være forsiktig. Det er flott at du har funnet en du kan prate om alt med og en som er hyggelig mot deg, men det er likevel viktig at du går rolig frem og ikke forhaster deg. 

Man bør alltid være forsiktig når man snakker med noen på nettet. Selv om dere har god kontakt osv, kan man aldri være 100% sikker på hvem man prater med. Det er derfor man alltid bør ta forhåndsregler og være forsiktig med hva man forteller om seg selv. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell