Hopp til hovedinnholdet

Vi er begge utrolig forelsket, men hun er seks år eldre enn meg

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg møtte en jente på rehabilitering for 3-4 måneder siden. Vi kom fort i prat og oppdaget at vi delte mange interesser og hadde samme den samme smaken for musikk og bøker. Vi har en helt utrolig kjemi og jeg har aldri hatt bedre kontakt med noen før. Etter at rehabiliteringen på 4 uker var ferdig dro vi hvert til vårt, men på grunn av dagens fantastiske teknologi holdt vi kontakt via E-post og chattetjenester. Etter noen uker med kommunikasjon på dette viset kom det på en eller annen måte at hun hadde følelser for meg. Jeg er kjempeforelsket i henne og er ikke bare tiltrukket av utseende hennes, men også personligheten som er helt fantastisk. Med kleine ord klarte vi begge å få fram hvilke sterke følelser vi delte for hverandre og siden den gang har samholdet vårt bare styrket seg mer og mer. Jeg føler jeg blir mer glad i henne hver dag som går, jo mer jeg prater med hun. Det er bare ett problem som jeg, og hun, sliter med. Hun er nemlig 6 år eldre enn meg (jeg er 15, hun 21) v

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønte ikke helt om det var noe konkret du lurte på, men det er flott at dere begge har så sterke følelser for hverandre. Det virker jo som om dere passer godt sammen og kan være en ressurs for hverandre.

Det er helt forståelig at dere synes det er vanskelig med aldersforskjellen. 6 år kan skape en ganske stor forskjell, spesielt når dere er såpass unge. Det kan være fint om dere åpne med hverandre om hva dere tenker rundt denne aldersforskjellen. Som du sikkert er klar over, er den seksuelle lavalder i Norge 16 år. I og med at du fortsatt er 15, kan det være fint å være klar over dette - spesielt med tanke på at hun er såpass mye eldre enn deg. 

Alder må ikke nødvendigvis ha så mye å si, men det er viktig at dere begge er klar over konsekvensene av å f.eks ha sex og at dere begge vet hva dere går inn i.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell