Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er forelsket i en gutt på 12. Jeg er 15 år selv.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt en kjæreste i ett år og 4 måneder, men han slo opp på en fredag, samme helga var jeg på hyttetur sammen med noen vennepar (vi ble delt opp i to hytter men i samme bygning) sønnen til dette venneparet hadde en kompis på overnatting, vi bestemte at også jeg skulle sove der sammen med dem, det som er, er at den gutten er 12 og jeg er 15, det viser seg at vi har følelser for hverandre, vi koste og kyssa.... begge er interessert i å finne på noe mer og kose mer, men er det egentlig greit at jeg på 15 er sammen med en som er 12? Vi var veldig åpne not hverandre og fant etterhvert ut at han har alt i puberteten, han fikk til og med boner når vi koste. Grunnen til at jeg jeg har fått følelser for han (tror jeg) er at han ser så mye eldre ut enn han er, og personligheten hans er akkurat som en 15 åring!! Jeg er så forvirra, er jeg forelska i han eller er det bare en liten kjærlighetssorg ettersom kjæresten slo opp? Alt dette skjedde veldig fort så jeg er så forvirra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Jeg forstår at du er litt forvirret over denne situasjonen. Det er ikke så godt for meg å si om du føler det slik du gjør for denne gutten fordi du prøver å komme deg over eks-kjæresten din eller om det er ekte følelser.

Likevel så er aldersforskjellen mellom dere ganske stor meg tanke på hvor dere begge er i livet. Det jeg mener med det er at en aldersforskjell på 3 år ikke nødvendigvis er så stor når man er voksen, men når man er yngre kan den har litt mer å si. Det er også slik i norge at vi har det som kalles for seksuell lavalder, og den er på 16 år. Den innebærer blant annet at noen som er 16 år eller eldre ikke har lov til å ha seksuell omgang med noen som er under 16. Nå er ikke du 16 år enda selv, men om dere innleder et forhold kan dette blant annet være en av tingene som kan bli et problem. Dette med tanke på noe av det du nevner i spørsmålet. Ett annet aspekt er det at selvom han føles voksen så kan det være at aldersforskjellen mellom dere gjør dere mer forskjellige enn det føles ut som akuratt nå.

Jeg forstår godt at du syntes det er vanskelig ettersom du kanskje liker denne gutten, men jeg tror som nevnt at dette vil bli litt vanskelig. Jeg tror også det er en veldig stor sansynlighet for at dette kanskje er noe du føler fordi du ønsker å komme deg videre fra kjæresten din. Jeg tenker i alle fall at det kan være lurt å gi dette tid for å få det på avstand. Det vil nok uansett være enklere for deg å ha et forhold med noen som er mer lik deg i alder.

Jeg håper dette var litt til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse