Hopp til hovedinnholdet

Har møtt en 5 år eldre gutt, men vet ikke om jeg kan stole på han.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, for ei stund siden var det ein gutt som tok kontakt med meg på Snapchat. Han er 5 år eldre enn meg. Eg veit kem han er for han bur på samme stad som meg. Det går rykter om at han er fuckboy og liker å ligge rundt. Han gir meg mykje komplimenter og seie at han liker meg osv. Han virkes som ein fantastisk fyr. Han har spørt om å vera med meg men eg har svart nei. Eg veit ikkje om eg skal stole på det han seier eller ikkje.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er bra at du er forsiktig og tenker litt før du eventuelt møter denne gutten. Han er fem år eldre enn deg, og du har kun snakket med han over sosiale medier. Ofte kan personer du ikke har møtt i virkeligheten, være litt annerledes enn det man har forestilt seg. 

Du sier han virker som en fantastisk fyr, og jeg forstår at du har lyst til å møte han. Tenk godt over om hva dine egne grenser er, og om hva du har lyst til å gjøre med denne gutten. Det er du som bestemmer over deg selv!

Hvis du ikke føler deg trygg på han og føler at du ikke kan stole på han, så synes jeg ikke at du burde møte han. Dersom du føler deg trygg på at han er en ok gutt, og bestemmer deg for å møte han, synes jeg du burde lese artikkelen "nettkjærester" som jeg legger ved under. Der finner du noen forholdsregler du burde ta. Det er spesielt viktig å ta med seg noen den første gangen du møter han. Hvis du møter han, må du prøve å finne ut av hva intensjonen hans er. Vil han være venner eller kjærester? Eller er han bare ute etter sex?

Jeg anbefaler deg å lese artiklene jeg legger ved nedenfor. Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell