Hopp til hovedinnholdet

Er det galt å være sammen nå?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei digger nettsiden deres. Ehh jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det her, men. Jeg og en gutt har bekreftet at vi begge har følelser får hverandre. Men det som er problemet er at han er 17 og blir snart 18. Jeg er 13 og blir 14 i november. Så vi ble enig om at vi skulle være friends with benefits. Men jeg har så mye følelser for han!! Men er det galt å være sammen nå?? Når han er så gammel og jeg er så ung?? Jeg har bare så veldig lyst til å være sammen med han!! Jeg har kjent han i mange år, men det er nå vi begge har sagt at vi begge har følelser får hverandre! Plzzz svar fort!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg forstår godt at dere ønsker å være sammen. Det er likevel vanskelig å vite hva man burde gjøre når det er stor aldersforskjell. I utgangspunktet behøver ikke alder å ha så mye å si. Så lenge man føler seg komfortabel med personen og er like modne så er det ikke nødvendigvis noe galt i å ha litt aldersforskjell.

Jeg vil likevel råde deg til å være forsiktig. Du er jo veldig ung og aldersforskjellen kan dermed føles ganske ekstrem. Det kan også være lurt å ta hensyn til den seksuelle lavalder. I Norge er aldersgrensen for sex 16 år og det er for å beskytte begge parter. Dette er viktig at du er klar over, med tanke på at du er under 16. Hva dere ønsker ut av forholdet er nok noe dere to må bli enige om i fellesskap. Det viktigste er nok at dere tenker over konsekvensene av valget deres og ikke forhaster dere når det gjelder forhold og sex.

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell