Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et crush på en av mine beste venninner, men vet ikke om jeg skal si noe? %u2028

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som tror jeg har crush på hun ene venninen min. Jeg liker henne veldig godt å jeg føler at jeg liksom MÅ se på henne når det går an. Hun er liksom helt perfekt syns jeg. Spørsmålet er bare hva jeg skal gjøre? Hun er en god vennine av meg, bff egt. Vi har egt samme gjeng med jenter rundt oss hvor det er i hvert fall 1/2 eller 3 som synes det er rart å være lesbe å sånt... Hun jeg har crush på, liker gutter (tror jeg da) så hun er liksom ikke lesbe.. Bør jeg si noe til henne om at jeg liker hun? Jeg vil jo så gjerne på en måte at hun skal vite det. Eller skal jeg bare late som ingenting? Skal jeg kanskje prøve å snakke med henne om det? Og hva skal jeg i så fall si/skrive til henne? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

%u2028%u2028Jeg skjønner at du syntes dette er vanskelig og at det ikke er så lett å vite hva man skal gjøre i denne situasjonen. %u2028%u2028Du skriver at du tror hun liker gutter og da er det kanskje enda vanskeligere for deg, fordi det er en stor sannsynlighet for at denne jenta ikke vil gjengjelde følelsene dine om du forklarer henne hva du føler. Det kan kjennes veldig vondt og det kan også gjøre at vennskapet deres blir satt på en prøve og at du eller henne syntes det er vanskelig i ettertid. Det er imidlertid opp til dere hvordan dere håndterer det, men dersom du er ganske sikker på at denne jenta ikke liker jenter så kan det beste være å la vær å si noe. Det skal sies at det er vanskelig for meg å si noe sikkert om hva som er best, men prøv å tenk igjennom hva som vil være best for deg og vennskapet deres.%u2028%u2028

Én ting jeg imidlertid tenker at kan være godt er å forklare denne venninnen din at du liker jenter. Dere er venner og dette er absolutt noe hun burde støtte og være aksepterende ovenfor. I tillegg kan det være enklere for deg å finne ut av om hun kan like deg etter at hun har fått vite at du liker jenter. Jeg tenker at om hun også kan like jenter så vil det være enklere for henne å fortelle deg dette når hun vet at du er det. Det er også selvfølgelig positivt for deg å kanskje føle litt støtte fra venninnen dine rundt legningen din.

%u2028%u2028Jeg forstår som sagt at dette er vanskelig, men husk også at tiden etterhvert gjør det enklere og du vil nok føle deg mindre betatt dersom du får bekreftet at dette ikke kan bli noe av. Da handler det om å ta tiden til hjelp og å prøve å komme seg over denne jenta. %u2028%u2028Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse