Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fortelle mamma om gutten jeg holder på med?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heihei! Jeg har et lite problem. Ikke det største, men jeg sitter litt fast akkurat nå. Før jeg starter, vil jeg bare si at jeg blir 16.år i løpet av februar. Men saken her er at jeg holder på med en gutt, han er 20.år. Vi bor nærme hverandre, og har fått veldig god kontakt. Alt er supert, og vi har holdt på en god stund. Det eneste som stopper oss er min mor.. Jeg vet ikke helt hvordan hun vil reagere, siden det er 4/5 år mellom oss. Jeg skjønner at hun er redd for meg osv, men jeg har sterke følelser for han. Jeg vet ikke hvordan jeg kan fortelle det til mamma. Jeg synes selv at selvom jeg er 16, og han 20. at det ikke er så gale, siden i mine øyne begynner det å bli vanligere å bli sammen med folk som er eldre... Så det jeg egentlig lurer på, er hvordan jeg kan si det til mamma på en grei måte? og hvordan hun kan godta det. Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålene:)

Det er flott at du har tenkt nøye gjennom denne situasjonen og ønsker å si det til moren din på en voksen måte. Aldersforskjell kan jo ofte virke som et problem for foreldre, gjerne fordi de er bekymret og ønsker å beskytte deg. Jeg tror det kan være fint om du og denne gutten forteller det sammen. Da virker dere både seriøse og ansvarlige. Hun ønsker jo helt sikkert å vite at denne gutten tar godt vare på deg og at dere har et voksent og modent forhold. 

Det er nok større sjanse for at hun godtar forholdet dersom hun får et godt inntrykk av han. Vær klare på at dette er noe dere begge ønsker og at dere ikke lar aldersforskjellen komme mellom dere. Som du sier er jo ikke 4/5 år en veldig stor aldersforskjell, selv om det kanskje kan virke mye når man er såpass ung. Det viktigste er at dere begge vet hva dere ønsker ut av forholdet og at dere er "likeverdige". Vis moren din at dere er seriøse med hverandre og dette er noe du har tenkt mye over. Forhåpentligvis vil hun da klare å se situasjonen fra ditt ståsted:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell