Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg like en 25-åring når jeg er 13?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 13 åring og jeg ble kjent med en gutt som bor i Canada igjen han er 25 år. Og han harmen sagt at han liker meg. Jeg lurer på om det går andre å like en 25 åring hvis man er 13? Svar fort please

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Man kan som oftest ikke bestemme hvem man blir forelsket i. Det er derfor fullt mulig å bli forelsket i en som er 25, selv om man er 13 år. Det er likevel viktig å huske på at det er en ganske stor alderforskjell mellom dere. Du er jo veldig ung i forhold til han. Som sagt, det er fullt mulig å like en som er såpass mye eldre. Det betyr likevel ikke at man nødvendigvis bør gå videre med "forholdet". 

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år og denne skal beskytte begge parter. Dette kan være greit å tenke over, spesielt siden det er såpass stor aldersforskjell mellom dere.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell