Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i gutt som er 6/7 år eldre

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er forelsket i en gutt som er 6/7 år eldre enn meg. Altså 22 år. Han er veldig snill og tar godt vare på meg. Støtter meg når jeg trenger det og alt det der. Men det jeg lurer på er: er det lov? Burde jeg fortelle foreldrene mine det? Hvordan skal jeg fortelle dem det? Jeg er veldig forelsket i den gutten, men tør ikke fortelle foreldrene mine det, pga aldersforskjellen. Jeg selv mener aldersforskjellen ikke gjør noe, når jeg føler som jeg gjør for han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du har funnet en gutt du liker og har det fint sammen med. 

Ja det er lov å bli forelsket i en person som er flere år eldre. Noen foreldre vil nok tenke at aldersforskjellen mellom dere er for stor, og andre vil kanskje tenke at det er helt greit nå når du er 16 år. Kanskje dere har ulike behov i et forhold og med tanke på seksualitet. Kanskje økonomi, frihet til å gjøre hva man vil og forholdet til familien er ulikt. Men det kan likevel fungere greit å ha en eldre kjæreste. 

Han er voksen og du er fortsatt ungdom. Det kan gå helt fint å ha en 6-7 år eldre kjæreste hvis man tar hensyn til aldersforskjellen. Foreldrene dine bestemmer over deg til du er 18 år, og det kan være lurt å være åpen om det man driver med og hvem man er sammen med. 

Det er flere måter å si det samme på. Du kan stille dem noen spørsmål for å finne mer ut av hvilke holdninger de har, og du kan forklare din situasjon og be om støtte og forståelse. Du kan for eksempel si:

1. Jeg har noe vktig jeg gjerne vil snakke med dere om. Noe jeg har gruet meg til å si og som jeg er usikker på hvordan dere kommer til å reagere på. Men jeg håper dere vil prøve å forstå og støtte meg i dette. Jeg har blitt kjent med flott fyr, som jeg ønsker at dere skal hilse på. Aldersforskjellen er større enn det som kanskje er optimalt for meg nå, men jeg tror likevel dette kan fungere.....

Eller

2. Hva tenker dere om aldersforskjell i kjæresteforhold. Hva er passe og hva er for stor aldersforskjell? Hvordan kan man få et forhold til å fungere når aldersforskjellen er stor i den alderen jeg er i nå?

Se også tips i det to artiklene jeg har lagt ved som omhandler kjæresteforhold. Kanskje de er nyttige for deg å lese.

Lykke til med kjærligheten.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell