Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i en som er mye eldre, hvilke konsekvenser har dette?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 og jeg liker en gutt... men han er alt for gammel.. altså 26, jeg er kjempe gla i han.. og jeg vet ikke helt va jeg skal gjøre , han vet ikke at jeg liker han.. men jeg har vært i huse hans og ja, vi holder liksom på.. men er så redd for at noen skal finne D ut , foreldrene mine vet ingenting, venninna mi vet jeg liker noen men ikke hvem... Problemet er at jeg er kjempe glad i han, og ja.. jeg vil han skal vite hva jeg føler .. men burde jeg?jeg vet jeg er under den sexuelle lavalderen, og at vi ikke kan ha sex osv, men likavell så har jeg gjidd han en bj(blow job) kan han havne i fengsel for det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg forstår godt at dette er en vanskelig situasjon for deg. Ut fra det du forteller virker det som om du er ganske godt opplyst når det gjelder konsekvensene av aldersforskjellen mellom dere. Jeg tror du bør være forsiktig når det gjelder denne gutten. Det er en stor aldersforskjell mellom dere og dette kan skape konsekvenser, spesielt når forholdet er seksuelt. 

I utgangspunktet vil det kunne være straffbart for han å ha seksuell omgang med deg, med tanke på at du er under den seksuelle lavalderen. Dette følger av straffeloven. I deres tilfelle er det seksuelle forholdet frivillig, men det vil likevel kunne få konsekvenser dersom han blir anmeldt. Det er også verdt å merke seg at loven tolkes strengere når du er såpass ung. Jeg legger ved en artikkel angående dette. Det kan nok være lurt for deg å lese gjennom denne og tenke over hvilke konsekvenser forholdet deres kan få for han.

Jeg forstår godt at situasjonen er vanskelig med tanke på aldersforskjellen. Jeg vil råde deg til å gå forsiktig frem og ikke minst snakke med han om hva han tenker rundt situasjonen. Han er jo voksen og burde være klar over konsekvensene av det dere gjør. Ikke la deg presse til noe, selv om du liker han. Du har lov til å si nei. Ofte kan det være vanskelig når det er en eldre gutt og kanskje spesielt når du har følelser for han. Jeg vil likevel råde deg til å stå på ditt. Tenk over hva du faktisk vil og ikke vær redd for å si ifra!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell