Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg tenke mindre på gutter jeg interesserer meg for?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, et lite problem når det kommer til gutter om dagen. Så fort jeg har møtt en fyr som interesserer meg LITT, og som jeg har sex med, så begynner jeg å tenke alt for mye på det. Jeg tenker på gutten når jeg onanerer, og hvis jeg kjeder meg kan jeg finne på å lage små scenarioer i hodet med han - som gjør at jeg tror jeg liker han mer enn det jeg gjør. Føler jeg tvinger meg selv til å bli betatt av han. Og hvis han feks ikke svarer på en snap, så tenker jeg med en gang at neivel, han er ikke interessert og jeg gidder ikke mer av han. Men så sender han kanskje en snap/melding senere, og da blir jeg glad og tenker at selvfølgelig er han interessert.Jeg tror litt av grunnen til at jeg tenker så mye er fordi jeg kjeder meg mye for tiden, og jeg har lyst på kjæreste, og da er det lett for meg å bli forelsket i ideen om en person jeg blir kjent med. Men jeg bare lurer på om det er noen tips til å tenke mindre på det, eller hva kan jeg gjøre? Er så lei av å nesten alltid bli skuffet..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 19 år!

Det er nok ikke så rart at du tenker mye på gutter du blir interessert i når det du egentlig vil er å få deg kjæreste :) Det blir jo fort sånn at du ser mulige kjærester i alle gutter du blir interessert i.

Dessverre er det slik at når man er forelsket og ute etter å få seg kjæreste er det en risiko for å bli skuffet. Det er ingenting man kan gjøre for å stoppe de følelsene man får for en annen person når man blir forelsket.

Det er veldig lett for meg å si at du bare skal slutte og tenke på det, men jo mer du prøver og ikke tenke på det, jo mer vil du antakeligvis tenke på det.

Det beste du kan gjøre for å ikke tenke på dette er å engasjere deg i noe annet. For eksempel bruke tid sammen med venner, drive med en aktivitet eller idrett og så videre. Det å holde seg aktiv med noe gjør at vi kanskje tenker mindre på det som plager oss.

Et annet tips kan være å ikke nødvendigvis ha sex med en gutt du akkurat har møtt. Bruk heller litt tid på å bli kjent med han. Gå på date og prat sammen. Det er mange gutter (og jenter) som bare er ute etter å ha sex og så vil de ikke ha mer kontakt etterpå. Hvis en gutt gjerne vil treffe deg flere ganger selv om dere ikke har sex, tenker jeg at han liker deg som person og ikke bare er ute etter sex.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse