Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 16 og hun er 14, er det en stor aldersforskjell med tanke på alderen vi er i?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 16 år og liker en jente som er 14. Er det en stor aldersforskjell for den aldern vi er i? Det er ihvertfall det jeg føler fordi alle på skolen mener det. Det er liksom galt at jeg prater med folk som er et eller to år yngre enn meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I utgangspunktet er ikke 2 år en stor aldersforskjell. Det kan likevel virke slik når man er såpass unge. Så lenge dere har et fint sammen og er på samme "bølgelengde" burde det ikke være noe stort problem at det er litt aldersforskjell. Forsøk å ikke fokusere så mye på hva andre mener om dette. Om du og denne jenta liker hverandre og trives sammen, er dette det viktigste. Det er ikke noe galt i å prate med eller å like folk som er yngre enn deg. Det er helt naturlig:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell