Hopp til hovedinnholdet

Er det feil å bli forelsket i en som er 4-5 år yngre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 19 år, og vil påstå jeg er ei nokså moden jente. Det har seg slik at jeg ofte har vært med eldre gutter både for det ene og det andre, men aldri hatt noe spesiell interesse i gutter som er yngre enn meg. Dette mest fordi jeg har tenkt det at yngre bare er rart, feil, det føles ikke naturlig for meg. Men så har jeg møtt en gutt..Som er 14 år (blir 15 i år), så han er 4-5 år yngre enn meg. Vanligvis ville jeg ikke tenkt tanken, men så er det noe med han.. Han gir meg følelser jeg ikke har hatt på lenge, og jeg syntes virkelig han er voksen for alderen. Sex er ikke et problem, det kunne jeg ikke hatt med han før han var blitt 16, selv om han selv har hatt en del sex. Men er det feil av meg å forelske meg i han og bli sammen med han? Ingen lov sier det, men er det feil for samfunnet? Hva mener du? Hilsen ei moden, men veldig glad i å være ung, jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er absolutt ikke feil av deg å forelske deg i han. Jeg skjønner at du er bekymret ut fra hva samfunnet "mener", med tanke på at han er noen år yngre enn deg. Her er det viktig at du tenker på at hva du selv ønsker og hva som er best for deg. Det virker jo som om du har tenkt godt gjennom dette og at du vet hva du føler. Det er fint! Det viser at du er ansvarlig og er klar over følgene av valgene dine. 

Husk at alder ikke betyr alt. Aldersforskjellen kan kanskje virke stor med tanke på at dere er såpass unge, men det betyr ikke at dere ikke kan få et fint forhold. Du må nok kanskje forberede på å møte fordommer fra samfunnet og andre, men forsøk å ikke la dette stoppe deg. Du vet hva det innebærer å bli forelsket i en som er yngre og du har tenkt godt gjennom situasjonen:) Det er ingenting galt i å være forelsket/bli sammen med en som er noen år yngre - så lenge dere er ansvarlige.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell