Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker eksen til venninna mi. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har ei venninne som nettopp har slått opp med ein gut. Guten har eg sjølv likt i over to år no, og vi hadde nesten ei "greie" rett før han ble saman med venen min (eg ville ikkje at det skulle bli noko av). Sjølv om eg ikkje ville at det skulle bli noko mellom oss, har eg aldri klart å komme meg over han.. I det siste har han begynt å "hinte" til meg, og eg veit ikkje kva eg skal gjere. Og - korleis skal eg prøve å skjule at eg likar han til venninna mi, og korleis kan eg "støtte" ho sånn at ho ikkje skjønner at eg likar han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Jeg tenker som så at det viktigste i slike situasjoner er ærlighet. Hvis jeg var i din situasjon ville jeg først og fremst gitt situasjonen litt tid. Gi venninnen din litt tid. Hvis du føler at du vil prøve igjen med gutten syntes jeg du skal være ærlig med venninnen din. Det er ikke sikkert hun syntes det er helt greit med en gang, men samtidig tror jeg hun vil sette pris på ærligheten på sikt. 

Jeg legger ved en artikkel som handler om nettopp dette og anbefaler deg å ta en titt. Ærlighet varer lengst - også i slike situasjoner. Hvis jeg var venninnen din ville jeg satt pris på at du fortalte ting som de var, så slapp jeg å høre det fra noen andre. 

Håper dette hjalp deg på vei. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse