Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror at jeg er forelsket i læreren min. Han er en mann (29) og jeg er gutt (15).

Annet 15 år
 

Spørsmål

Jeg trenger hjelp... Jeg tror at jeg er forelsket i læreren min. Han er en mann (29) og jeg er gutt (15). Hver gang jeg hører navnet hans, eller ser han, så blir veldig kåt. Jeg kan ikke motstå han, og jeg vet jeg ikke er gammel nok enda, men jeg har så lyst til å ha sex med han. Burde jeg fortelle han om følelsene mine for han? Eller burde jeg vente, og hvorfor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Mange blir forelsket i og drømmer om en som er uoppnåelig, for eksempel en lærer, slik du skriver om. Følelsene kan være sterke og kan oppta mye av tankene og dagdrømmene dine. Det er ikke uvanlig å føle en stor glede ved å bli sett og forstått av en voksen. Derfor er det heller ikke så uvanlig å oppleve at man er forelsket når denne personen er hyggelig mot deg. En lærer har som jobb å være hyggelig, så selv om det føles som at han har følelser for deg tilbake, behøver det ikke å bety annet enn at /han bryr seg om deg som menneske og elev.

Det er ikke lov for en lærer å ha et forhold til en elev uansett om man har gjensidige følelser. Læreren vil mest sannsynlig miste jobben fordi man vil se på det som at han har utnyttet sin posisjon som lærer til å få dette forholdet. Dette gjelder uansett alder. Selv om læreren ikke hadde vært så mye eldre enn deg, vil et forhold gi alvorlige konsekvenser. I ditt tilfelle er alderen også et stort hinder. 

Du skriver st du blir kåt på han. Disse følelsene kan du ikke leve ut annet enn i fantasien.

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Det betyr at en person over 16 år kan bli straffet for å ha sex med en person under 16 år. Den seksuelle lavalderen er lovbestemt, og skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Det er kun den voksne over 16 år som er ansvarlig og som kan straffes.

Straffelovens §195 og §196 sier følgende:

 

"Den som har seksuell omgang med barn under 14 år, straffes med fengsel inntil 10 år..."

"Den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 6 år."...

"Straff etter denne bestemmelsen kan falle bort dersom de som har hatt den seksuelle omgangen, er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling".

 

Vi har denne aldersgrensen for å beskytte personer under 16 år mot å bli utsatt for seksuelle handlinger man ikke er moden for. Det er også slik at sex kan føre til graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner, som for eksempel klamydia. Det er derfor viktig at man er moden og klar over slike konsekvenser før man har sex, slik at man kan beskytte seg mot dette.

 

Loven sier at straff for seksuell omgang med noen under 16 år, kan falle bort hvis de som har sex er jevnbyrdige (like) i alder og utvikling. Det vil si at ungdommene må være nær hverandre i alder og i utvikling, både kroppslig og mentalt. Hvis man blir anmeldt for å ha sex med en person under 16 år er det domstolen som bestemmer om man er jevnbyrdige i alder og utvikling, og om man kan straffes eller ikke.

Det klokeste man kan si til seg selv når man er forelsket i læreren, er at dette ALDRI kan bli noe av, uansett hvor sterke følelser man har for han dessverre.

Lykke til!

Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse