Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men jeg vet ikke om han liker meg tilbake eller ikke. Hvordan skal jeg spørre han eller finne ut om han liker meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Eg liker en gutt men eg veit ikkje om han liker meg. Vi er veldig gode venner. Alle i klassen sier at vi liker hverandre, men han sier bare nei når dei sier det. Vi får ofte øyenkontakt og når vi får den så smiler han til meg, vi driver å tar borti hverandre og snakker veldig ofte i lag når vi er på klasserommet eller aleine, men når vi er ute i friminutt eller nokke sant så prater han så vidt til meg. Han var i en bursdag som eg ikkje var innvitert til, han kyssa og hooka med to personer som en sann challange. Ej vil så gjerne spør han men eg tørr ikkje fordi eg veit ikkje om han ser på oss som bare venna eller litt meir enn det. Hvordan skal eg spør han og hvordan finner eg ut om han liker meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmålet ditt! 


I din situasjon så tror jeg det beste du kan gjøre er å bare ta litt mer initiativ. Du kan jo prøve å snakke med han litt i friminuttene, selv om kanskje ikke tar initiativ til å gjøre det først. Så ser du hvordan det går. Så kan du kanskje prøve å snakke med han litt på sosiale medier i mellomtiden, på snap eller messenger eller hva du selv vil. Det kan bygge opp en tilkobling til en annen person! Så kan du kanskje prøve å invitere han til å finne på noe med deg etter dere har snakket mer med hverandre en periode! 

Tror det kan blomstre inn til følelser hvis dere snakker og er mer sammen fremover, eller så bare styrker det følelser han allerede har for deg. Det vet vi jo ikke, men det kan jo bare komme noe godt ut av å ha mer kontakt, om han også vil det!

 

Hvis dere er mer sammen eller snakker mer sammen så kan det hende dere blir nærmere, og da kan det også hende han finner ut at han liker deg, og sier det til deg. Det kan jo hende han allerede liker deg, men med mer kontakt så kan de følelsene bli sterkere. Det er jo i så fall det du vil. 

 

Tror dette ordner seg, jeg. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse