Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en av lederne på sommerleir

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år som forelsker seg sjelden, men når det skjer er jeg helt på knærne! I to somre har jeg vært på en sommerleir der jeg opplevde å bli forelska i en leder på 25! Jeg og han har masse til felles og jeg klarer absolutt ikke å tenke på noe annet! Jeg prøvde å møte han så ofte som mulig på de aktivitetene han jobba med. Vi snakka mye sammen de gangene vi møttes fordi vi hadde felles interesser for den sporten. Jeg var med en større vennegjeng på den leiren og han "flørta" på tull med oss flere ganger. Nå møtes aldri, og vi snakker ikke så mye heller. Prøver å stalke han og møte han "tilfeldig", men han bor ikke i Oslo. Vi er venner på Snapchat og Facebook og noen ganger sender vi snaps til hverandre bare på tull. Jeg er så lei av å høre fra vennene mine at det er feil.. forstå meg rett, HAN er ikke interessert i meg.. jeg er jo bare et "barn" i hans øyne. Han er jo på en måte som en lærer siden han underviste oss i en aktivitet. ANER IKKE HVA JEG SKAL GJØRE!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det er koselig at du har funnet en gutt som er hyggelig og som du har mye til felles med, men det er nok ikke lurt å satse på dette. Det er nesten 10 år i aldersforskjell, og dere er på helt ulike steder i livet. I tillegg var han lederen din under sommerleirene, noe som er en interessekonflikt. Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre, men jeg synes ikke det er lurt å satse på et forhold mellom dere.

Selv om du venter noen år vil jo aldersforskjellen fortsatt være stor, og det er veldig mye som kan skje på de årene. Jeg anbefaler deg derfor å innse at du og denne gutten ikke kommer til å være noe mer enn venner. Dette er nok ikke lett og kommer til å ta tid, men det er det lureste både nå og på lang sikt. Bruk heller tiden din på å gjøre ting du liker. Vær med venner eller familie, tren, eller andre ting du liker. På den måten kan du få tankene dine over på noe annet. Det kan også være lurt å innstille facebooken din slik at du ikke kan se innleggene han legger ut.

Prøv å komme over de følelsene du har, og fokuser heller på å bli kjent med gutter som er mer på din egen alder. Jeg er sikker på at du etterhvert vil finne en ny gutt som du forelsker deg i, og hvor alder ikke er noen hindring.

Jeg anbefaler deg å lese artiklene jeg legger ved nedenfor. Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell