Hopp til hovedinnholdet

Er aldersforskjellen for stor, når det er 8 år mellom meg og den jeg begynner å falle for?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var på en fest lignende ting på langfredag og der møtte jeg en gutt, eller kan vel kalle han en mann. Han er 24 og blir 25 i år. Vi snakket mye og ble godt kjent, han la armen over meg når vi satt i sofaen. Han la seg selv til på min snapchat. Vi har snakket siden påskeaften. Og jeg tror jeg begynner å like han. Men er aldersforskjellen for stor? det er bare 8 år mellom oss. Jeg er moden for alderen. Jeg tror at hvis vi begge går inn for det så vil det funke, men andre vil kanskje tenke at det er ekkelt og rart. Jeg tenker at han ikke hadde lagt armen over meg med mindre det var noe. hva burde jeg gjøre? skal jeg gå for det, eller la være fordi det er 8 år mellom oss Man kan jo ikke velge hvem man faller for.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no.

Åtte år i forskjell mellom deg og den du begynner å falle for er mye når en er så ung som deg. Når en er eldre som du selv sier, vil ikke forskjellen være så stor, fordi man er mer på samme nivå i forhold til modning.
 
Årsaken til at forskjellen er stor når en er ung, er at man utvikler seg enormt i denne fasen, både innvendig og utvendig. Tanker, følelser og ikke minst erfaring kan gi store forskjeller på disse åtte årene..
 
For å gi deg noen eksempler: hadde du syntes det var gøy at når han gikk på fest på utesteder og du måtte være hjemme? Eller når han var sammen med andre venner og du ikke følte deg vel, og altfor ung sammen med de? Kanskje føler du at må drikke alkohol eller ha sex for å bli godtatt.
 
Aldersforskjell er ikke uvanlig i et forhold, men når aldersforskjellen blir så stor at mange møter på utfordringer, kan det bli vanskelig. Utfordringene kan være reaksjoner fra venner eller familie, eller andre ting av mer praktisk art.

Nedenfor kan du lese mer om aldersforskjell i et forhold, og hva en bør tenke gjennom.

Hvis du velger å bli mer kjent med denne gutten, er det viktig at dere bruker god tid på å bli trygge og kjente med hverandre. Ikke rush inn i et forhold som du ikke ønsker.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell