Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få lov til å overnatte med kjæresten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste som er 3 år eldre enn meg, er nettopp fylt 15 og han fyller 18 snart. Dette er helt greit for familien min, mamma liker han kjempe godt og det er jeg glad for. Vi har vært sammen en stund, og jeg har lyst til å overnatte. Meg og moren min har ganske åpent forhold og hun stoler på meg, men tørr ikke å spørre om å ligge over hos kjæresten min. Hvordan kan vi snakke om dette? Og hvordan kan jeg få "overtalt" henne slik at jeg får lov?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har en kjæreste som blir godt akseptert i familien din.

Det er vanskelig å gi et konkret svar på hva du kan si eller gjøre når jeg ikke kjenner moren din. Men kanskje du kan spørre henne om hva hun  tenker om overnatting? 

Eller si det som det er: At du gjerne vil snakke med henne om noe som er viktig for deg og som du har gruet deg litt til å snakke om. At du gjerne vil overnatte sammen med kjæresten din og at du håper at moren din vil tillate det. Hvis moren din nekter deg å overnatte nå. Så kan du spørre om hva som skal til for at dere får overnatte. Kanskje moren din trenger å tenke litt over saken. Hvis moren din er negativ til overnatting nå så trenger ikke det betyr at dere aldri får overnatte. 

Kanskje du må forberede deg på å si noe om hvordan du tenker å sette grenser for deg selv med tanke på seksualitet? og hvordan du kan beskytte deg mot graviditet hvis dere skal ha sex? Du kan eventuelt spørre henne om hva som skal til for at hun kan føle seg trygg på at du er klar og moden for å starte med overnatting.

Se også tips i vedlagt artikkel.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell