Hopp til hovedinnholdet

Hva er en stor aldersforskjell?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 16 år og blir 17 om noen måneder. jeg liker da en som nettopp har fylt 22 og vi liker begge hverandre veldig godt men pga aldersforskjellen så synes vi begge at det blir litt rart med 5 års mellomrom.. hva er egentlig for stort mellomrom? ettersom pappaen min er ilag med ei som er 18 år yngre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I utgangspunktet vil nok ikke 5 år være en veldig stor aldersforskjell. Vi kan ikke noe for hvem vi forelsker oss i og noen ganger er det større aldersforskjell enn man skulle ønske. 5 år virker kanskje ekstra mye med tanke på at dere begge er såpass unge.

Det viktigste i et forhold er nok ikke aldersforskjellen, men hvor godt dere passer sammen. Selv om det er noen år mellom dere betyr jo ikke det at dere ikke er på samme bølgelengde eller vil de samme tingene. Som du sier er faren din sammen med en som er mange år yngre enn seg selv, så i utgangspunktet er 5 år ganske overkommelig:) Det er likevel fint at dere tenker over hva slags konsekvenser dette kan ha for forholdet og hvordan det påvirker dere. I bunn og grunn er det likevel bare dere som kan bestemme hva dere ønsker å gjøre og hva dere er komfortable med.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell