Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men jeg klarer ikke å tyde om han liker meg eller om vi har en sjanse til å bli ordentlig sammen? Hjelp!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hvordan kan jeg gi opp en gutt jeg har likt i en god stund? Jeg aner ikke om han liker meg en gang. Vi har holdt på en god stund. Det var en kveld vi hadde avtalt å møtes i skogen. Først satt vi og snakket litt, og etter hvert kysset vi. Han er litt eldre enn meg og han snakker en del med andre jenter... han sa at han var veldig glad i meg, men at det var mye som skjedde i livet hans for tiden. Han sa ikke helt direkte at han ikke ville være kjæresten min, men jeg tolket det slik. Hadde han møtt meg om han ikke hadde noen følelser i det hele tatt? Og ville han kysset meg?! I det siste har han skrevet god natt- meldinger med hjerter og "glad i deg." Jeg blir så forvirret. Han pleier også vanligvis å dele problemene sine med meg, samme gjør jeg med ham. Jeg orker ikke vente på ham, jeg føler jeg er en brikke i hans spill. Liker han meg? Er det en sjanse for meg å bli sammen med han? Tusen takk for svar på forhånd. Hadde hjulpet meg mye om jeg fikk noen gode råd. - Frustrert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Uff, dette skjønner jeg må forvirre deg og jeg forstår at du ikke vet hva du skal gjøre. Bare ut i fra det du skriver her, så virker det som om han liker deg. Jeg forstår at du godt kan tro at han ikke mener det, eller at de andre jentene er faktorer til hvorfor du ikke skal gi han en sjanse, men fra det du skriver her så tror jeg at han er en gutt som har litt dritt i livet sitt, men som bryr seg om deg. Nå kjenner jeg jo ikke til han eller hans personlighet- om han er troverdig og ærlig og slikt- men utifra det du skrev så har jeg troen på at han godt kan mene det han sier om deg og om hva han føler. 


Jeg tror ikke de andre jentene han ´snakker med´ trenger å være en faktor. Det kan jo godt hende han snakker med andre jenter, men om det ikke er seriøst så kan han jo fint også kutte dem ut om dere noensinne blir seriøse. 

Jeg vet ikke hva du skal gjøre, men i livet så er det ofte slik at man angrer mer på de sjansene man ikke tok, mer enn man angrer på de man faktisk tok. 

Dette ordner seg nok til slutt. Kjærlighet er vanskelig, men det kan også være veldig, veldig bra. Masse lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse