Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Jeg føler at jeg ikke er klar for å fortelle det. Jeg trenger mer tid.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er bi og jeg er sammen med en jente i 5/6 månder nå og jeg tør ikke å komme ut for foreldene mine og alle mine venner vet om at jeg er sammen med henne og hun har kommet ut for foreldene sine og de vet om at vi er sammen og når jeg snakke med min BFF om henne så maser henne på meg hun sier "når skal Du si det til familien din ?" Men jeg føler at jeg ikke er klar for å fortelle det jeg trenger mer tid til å komme ut men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg er ikke klare enda

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er viktig at du tar den tiden du trenger før du snakker med foreldrene dine. Det er du selv som bestemmer når tid du skal snakke med dem. Dette kan du si til BFF. Da vil hun slutte å mase og du vil få tid og ro til å tenke. 
 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da får du en fagperson å reflektere sammen med, en som kan komme med gode spørsmål og innspill, noe som vil hjelpe deg med tanke på når du skal si det og hvordan. 
 
Du kan også ringe Ungdomstelefonen. Den er bemannet av personer som selv har gått gjennom det du gjør nå.
 
Det er en del ungdommer som får helsepersonell/helsesøster med seg når de snakker med foreldrene. Da har med en som forstår, aksepterer og som kan hjelpe i samtalen hvis man står fast.
 
Foreldre reagerer forskjellig. Noen aksepterer og forstår lettere enn andre. Uansett trenger de tid på venne seg til tanken. Du har visst om dette en stund. Det kan hende at de aldri har tenkt tanken. Det kan du også si til de at du forstår. Da blir det lettere for dere alle. Når de har fått tid til å tenke på dette, kan dere sammen finne ut hvordan dere skal fortelle det til eventuelle søsken, besteforeldre eller andre.
 
Noen støtter seg på gode venninner. Du kan også vurdere om du vil ta med BFF`en. 
 
Husk at det er du selv som bestemmer når tid du skal snakke med de hjemme. Det må bli på dine premisser, når du er klar. 
 
Jg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!
 
Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet?Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse