Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en som er med i Jehovas vitne. Kan vi bli sammen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Tror kanskje ikke dette spørsmålet er stilt før akkurat.. jeg er forelsket i en gutt som er i Jehovas vitne. Har hørt at de har mange strenge regler og slikt, men han er supersøt og grei. Jeg har ikke snakket noe særlig med han, men ofte møtes blikkene våres i klasserommet og da holder jeg på å besvime. Jeg elsker det! Blikkene våre møtes ganske ofte andre ganger og da, men vet ikke om det er noe spesielt eller om det bare er meg som føler det sånn. Men tror du det går an å bli sammen med en i Jehovas vitne om du ikke er det selv? Han feirer ingenting, ikke bursdag, 17mai, jul osv. Men kunne det fungert likevel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Det er spennende å være forelsket eller like noen godt. Man tenker masse på personen, vil være sammen med de og kjenner det i hele seg når man er rundt personen. Jeg forstår godt at du lurer på dette med Jehovas vitne. Det er ofte sånn at ungdom som er med i Jehovas vitne ikke får lov til å være kjæreste med noen som ikke er det, men det du må finne ut er om gutten du liker har det sånn eller ikke. Jeg foreslår at du forsøker å bli litt bedre kjent med ham, og kanskje du kan spørre litt om hvordan det er å leve med hans religion? Jeg håper du finner ut av det. 
 
Du kan alltid snakke med helsesøster om hvordan du har det. 
 
Lykke til! 
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse