Hopp til hovedinnholdet

Er det noen som kan leve med 30 års aldersforskjell i et forhold?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venninne på 17 år som har en kjæreste som er mye eldre enn henne. Det er faktisk en voksen mann på over 40 år. Jeg snakker mye med henne om dette og jeg har også vært på besøk hos han og vet 100% sikkert at han bare er snill og grei. Han utnytter henne ikke på noen måte (da hadde jeg fått beskjed!). Selv om hun er dødsforelsket og lykkelig med han, tenker hun naturligvis mye på fremtiden og hvilke komplikasjoner dette forholdet kan skape. Så hun ser både positive og negative sider ved å både gjøre det slutt og å fortsette forholdet. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal si til henne angående dette. Jeg ser at hun er lykkelig med han! Hva tenker dere om dette? Er dette noe som aldri kommer til å funke eller er det noen som kan leve med 30 års aldersforskjell? PS: foreldrene hennes vet ingenting. Hva tenker dere om dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for st du skriver til ung.no!
 

Det er ikke vanskelig å tenke seg til at 30 års aldersforskjell, kan by på utfordringer i forholdet, men selv med stor aldersforskjell i et forhold kan det naturligvis gå veldig bra! 

For at et forhold skal vare, er det andre ting en alder som er avgjørende. Det viser seg at det å ha samme grunnleggende verdier, holdninger og til en viss grad interesser, øker sjansen for at forholdet skal vare lenge. 

Dette med holdninger, verdier og interesser, styres ofte av alder, så da kommer vi tilbake til det igjen :-D

Jeg tenker at du ikke skal gi henne noen råd om hva hun skal gjøre. La henne finne ut av det selv, og si at du er der for henne uansett om hun er sammen med han eller ikke. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell